BROJI 21 ČLANA

PRVA SJEDNICA Oformljen Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije

Bit će kontinuirano aktivni u održavanju predavanja, tribina, javnozdravstvenih akcija u gradovima i općinama naše županije

Savjet SDP-a Međimurske županije održao je svoju prvu sjednicu u utorak, 12. veljače u Čakovcu. Oformljen je odlukom Županijskog odbora SDP-a, a radit će na temeljima Savjeta za zdravstvo koji je počeo s radom 2011. godine, u međuvremenu osvježen novim članovima i vodstvom. 

U Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku uključeno je više zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika iz naše županije, uz stručne osobe s područja socijalne skrbi. Savjet sada broji 21 člana. Kako u novom Savjetu s radom nastavljaju svi dotadašnji članovi Savjeta za zdravstvo, uz nove snage, bit će i dalje kontinuirano aktivni u održavanju predavanja, tribina, javnozdravstvenih akcija u gradovima i općinama naše županije.

– Obilježavali smo Svjetski dan šećerne bolesti, Svjetski dan zdravlja, nizom predavanja obuhvatili različite teme s područja zdravlja i najčešćih bolesti. U daljnjem djelovanju naglasak ćemo staviti ne samo na područje zdravstva, već i socijalne politike. SDP ima ljude cijenjene unutar struke, ljude kojima građani vjeruju – kažu.

Predsjednica Savjeta za zdravstvo i socijalnu politiku, ujedno i dosadašnja predsjednica Savjeta za zdravstvo, je prim. Andreja Marić, dr.med., spec. interne medicine, subspec. endokrinologije i dijabetologije. Novoizabrana zamjenica predsjednice je Jadranka Novaković, bacc.radiol.techn., a tajnica Ruža Sermek.

Ciljevi rada Savjeta za zdravstvo i socijalnu politiku su edukacija stanovništva o prevenciji bolesti te očuvanju zdravlja – putem predavanja, radionica, tribina, javnozdravstvenih akcija, zatim osvješćivanje stanovništva o potrebi redovitih kontrola svoga zdravlja, o brizi za svoje zdravlje, te odgovornom ponašanju prema sebi (a time i svojoj obitelji i društvu.

Organizirat će predavanja i tribine vezane uz neku aktualnu temu – npr. prevencija zdravstvenih problema tijekom radnog vijeka, zdravi okoliš/voda itd., cilj im je i kontakt sa stanovništvom, pomoć medicinskim savjetima, aktivno uključivanje lokalnog stanovništva u javnozdravstvene akcije, zatim analiza terena i detekcija problema i interesa u pojedinoj sredini te djelovanje u tom cilju (npr. pomoć potrebitima).

Jedan od ciljeva je i predstavljanje koordiniranih mjera i aktivnosti u provedbi socijaldemokratskog programa. SDP u središte svog djelovanja postavlja ne samo socijalnu skrb, nego ulaganje u obrazovanje, zdravlje i dugoročnu izgradnju opće dobrobiti. Predavanjima, tribinama, kontaktom sa stanovništvom predstavljanje paradigme socijalne politike koja uključuje niz strateških mjera u područjima obiteljske politike, socijalne stanogradnje, suzbijanju svih oblika siromaštva, posebno djece, kao i boljeg uključivanja osoba s invaliditetom.

Cilj SDP-a je zaustavljanje negativnih demografskih trendova i revitalizacija stanovništva. Planiraju i tokom ove, ali i idućih godina, kontinuirano raditi i surađivati sa sugrađanima i biti im na usluzi svojim znanjem, entuzijazmom i željom da im pomognu.

U nastavku donosimo popis članova Savjeta za zdravstvo i socijalnu politiku:

1) Prim. Andreja Marić, dr.med. – predsjednica
2) Jadranka Novaković, bacc.radiol.techn. – zamjenica predsjednice
3) Ruža Sermek, ekonomistica – tajnica
4) Tanja Potočnik-Hunjadi, dr. med.
5) Nenad Škvorc, mag.med.techn.
6) Branko Vrčić, dr.med.
7) Petra Mustač-Jambrešić,dr. med.
8) Jurica Vidović, dr. med.
9) Štefanija Pavlic-Bermanec, mag. med. techn.
10) Anita Braniša, bacc. med. techn.
11) Mario Jović, bacc. sanit. ing.
12) Danijel Kovačić, primalja
13) Nevenka Grošanić, dipl. ing. sigurnosti
14) Dijana Premuš, umirovljenica
15) Ljubica Tkalčec, frizer
16) Emina Miri, komercijalist 
17) Lana Remar, mag. soc. rada
18) Biserka Tarandek, ekonomistica
19) Borivoj Krička, umirovljenik
20) Franjo Rušnjak, umirovljenik
21) Robert Mesarić, elektroinstalater 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije