BESPLATNI SEMINAR

TETE I STRIČEKI PRIČALICE Prijavite se na seminar i uveseljavajte bolesnu djecu čitanjem priča

MURID poziva nove volontere da se prijave, a to mogu učiniti svi - od tinejdžera do umirovljenika

MURID će u petak, 1. ožujka i subotu, 2. ožujka organizirati seminar za nove volontere u programu ‘Tete i stričeki pričalice’.

Program ‘Tete i stričeki pričalice’ je volonterski program pripovjedača/ica priča za laku noć hospitaliziranoj djeci na odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Program je prije 10 godina krenuo u Rijeci, riječkoj bolnici Kantrida, a 2018. godine su ga uspješno doveli u Međimurje.

Pod mentorstvom Udruge za promicanje djece “Portić” i u suradnji sa Županijskom bolnicom Čakovec, Knjižnicom i čitaonicom Nikola Zrinski te uz podršku Grada Čakovca, u prvoj godini ovog volonterskog programa održana su dva ciklusa volontiranja, a u 2019. nastavlja se dobra suradnja. Dvodnevni seminar održat će se u prostorijama Zgrade Scheier i Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski Čakovec.

Treći dan/dio seminara održat će se naknadno u Županijskoj bolnici Čakovec. Budući volonteri ovog programa obavezno moraju proći sva tri dana seminara kako bi se upoznali sa svim aspektima i specifičnostima volontiranja – od predstavljanja programa, volonterskog rada i obaveza, komunikacijskih i čitalačkih radionica, do higijenskih minimuma koji se moraju zadovoljiti prije nego volonteri krenu na odjel pedijatrije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na pricalice@murid.hr sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum rođenja, adresa, zanimanje, kontakt (broj telefona, mail). Seminar je besplatan i ne iziskuje nikakva prethodna znanja i iskustva, a prijaviti se mogu svi – od tinejdžera do umirovljenika!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije