IZBORNA SKUPŠTINA

KUD ŽIŠKOVEC Sveprisutnu Jagodu Srša naslijedila Monika Ciglarić

Jagoda Srša je na čelu KUD-a Žiškovec bila 12 godina ostavivši duboki trag u promicanju kulturnog amaterizma i čuvanja baštine Međimurja

Od nedjelje, 17. veljače na čelu KUD Žiškovec je 38-godišnja Monika Ciglarić koja je na mjestu predsjednice naslijedila Jagodu Srša. Tako je jednoglasno odlučio 31 prisutni član, od njih 41, na godišnjoj izbornoj skupštini održanoj u mjesnom domu kulture.

Dopredsjednica će biti Mihaela Munđar, tajnica Katrin Kotur (koordinatorica dječjeg folklora), a blagajnica Marija Makovec. Članovi IO, ujedno koordinatori sekcija su: Viktorija Sršan (dramsko-recitatorska sekcija), Marija Zadravec (mješovito-vokalna sekcija), Draženka Kraljić (koordinatorica folklorne sekcije), Nikolina Novak (tamburaška sekcija), Nada Vugrinec (koordinatorica za rukotvorine) te Dragutin Kneklin i Jagoda Srša (rizničari društva).

Prije odlaska s čelne funkcije društva, Jagoda Srša je više od iscrpnog, pobrojala sve društvene aktivnosti, odnosno njihove nastupe u minuloj godini kojih je od siječnja do prosinca, bez prekida kontinuiteta u godini, vjerovali ili ne bilo čak trideset i osam.

Program su prezentirale sve sekcije: dječja folklorna, folklorna sekcija odraslih, mješovita vokalna sekcija, dramsko-recitatorska sekcija, tamburaška sekcija i sekcija rukotvorina koje su vodili Nikola Kraljić, Katrin Kotur, Tatjana Mikulaj, Nikola Kotur i Jagoda Srša.

– Svim tim nastupima prethodilo je više od 130 proba – istaknula je Srša dodavši kako uz mještane Žiškovca u društvu rade oni iz Slemenica, Krištanovca i Novog Sela Rok. Nastupi su realizirani u mjestu, Međimurskoj županiji, Lijepoj Našoj i inozemstvu.

>> KUD ŽIŠKOVEC Sveprisutnu Jagodu Srša naslijedila Monika Ciglarić

Za njihov rad i zavidne rezultate u promociji međimurske kulturne baštine s dužnim poštovanjem su im čestitali Miljenko Zelenbaba, predsjednik Skupštine Zajednice HKU MŽ, Stjepan Mesarić ispred Gradske zajednice kulture i Grada Čakovca, Dragutin Vugrinec ispred VMO Žiškovec, Štefanija Jambrošić, predsjednica Kulturno-umjetničke udruge Društvo žena Gornji Kraljevec.

Učinili su to i predstavnici ostalih mjesnih udruga nazočnih skupštini koju je vodio Radovan Zadravec. Posebne čestitke i zahvalu za suradnju, uz dodjelu prigodnog poklona, društvu je uputio Đanino Kutnjak, predsjednik HKD Pomurje Lendava s kojim su lani u zajedništvu realizirali tri nastupa. Svi su oni izrazili zahvalnost Jagodi Srša za uzorano vođenje KUD te poručili nasljednici da nastavi ‘hodati’ njezinim utabanim stazama.

Kako u ovoj godini? Plansko-programske zadaće je iznijela nova predsjednica istaknuvši kako će se njihov rad očitovati kroz županijske smotre, smotre izvan Međimurja, programima u mjestu, izvan njega te u inozemstvu.

– Poseban naglasak dat ćemo omasovljenju članstva – istaknula je. KUD Žiškovec djeluje od 1997. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije