Vijesti / Društvo
Društvo
FESTIVAL KOLINJA Donjodubravčani oduševili svojim specijalitetima u Mađarskoj
M.H.

u susjednoj mađarskoj

FESTIVAL KOLINJA Donjodubravčani oduševili svojim specijalitetima u Mađarskoj

​Donjodubravčani su više godina za redom sudionici Festivala kolinja u Murskim Križevcima. Ove godine osvojili su drugo mjesto

U subotu, 17.veljače, u mađarskom pograničnom naselju Murski Križevci održan je 6. Festival kolinja. Na njemu je nastupalo 10 mesarskih ekipa među kojima mesarska ekipa iz Donje Dubrave koja se natjecala pod imenom  'Dobravski mesari', a predvodio ju je iskusni mesar Zoran Habjan. Još jednu hrvatsku ekipu predstavljali su natjecatelji iz Goričana.

Oni su trebali obraditi 125 kilograma tešku svinju, skuhati juhu, ispeći meso, napraviti kobasice, napraviti 'čurke' i 'cvirke'. Oni su svinju obrađivali tradicionalnim dobravskim načinom, a što je Mađarima bilo interesantno jer su njihovi mesari uglavnom svinje obrađivali na stolu pomoću plinskih 'brenera'. Kvalitetan rad momčadi donio je i vrhunski rezultat na kraju dana. Dobravski mesari bili su najbolji u pripremi glavnog jela, drugo mjesto osvojili su za 'čurke' i kobasice, treće za 'cvirke'. Ukupno su osvojili drugo mjesto iza domaćina.

Donjodubravčani oduševili svojim specijalitetima u Mađarskoj Fotogalerija

Manifestacija je imala i bogat kulturni program. Jednosatni nastup imali su i članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava. Festival su posjetili i brojni Dobravčani koji su tamo stigli s dva autobusa te više osobnih automobila. Sponzor donjodubravskih mesara bili su Općina Donja Dubrava i Međimurska županija. 

Kao i prošle godine, radni prostor Donjodubravčana izazvalo je veliko zanimanje uglavnom mađarske publike.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!