GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASACA KOTORIBE

FOTO Ivanu Habušu i Josipu Golubiću vatrogasne spomenice za 60 godina odanosti vatrogastvu

Zapovjednik Miljenko Vidović je rekao kako su lani imali ukupno 10 intervencija, 5 požarnih, 4 intervencija tehničke naravi i jednu taktičko-pokaznu vježbu

131. godišnja izvještajna skupština DVD Kotoriba održana je u subotu, 16. veljače u dvorani STK Kos/Kotoriba. Karakterizira je veliki odaziv predstavnika općinjskih udruga, tu su bili i predstavnici desetak DVD-a donjomeđimurskog područja.

>> DVD Kotoriba održao godišnju skupštinu

U ime VZMŽ skupštini je nazočio njen dopredsjednik Andreas Lisjak, dok je Općinu Kotoriba zastupao njen načelnik Ljubomir Grgec. Skupštini se odazvala i Maja Jambrešić, ravnateljica mjesnog Dječjeg vrtića, ustanove s kojom kotoripski vatrogasci imaju uzornu suradnju.

U osvrtu na minulu godinu je Ana-Marija Vidović, tajnica DVD-a Kotoriba, istaknula kako je lanjska godina bila u znaku vrlo uspješne proslave 130-tog rođendana društva koje je u godišnjem vrednovanju rada na razini VZPO zauzelo 3. mjesto, isto kao i godinu prije.

– Unatoč tome sigurnost mještana nije bila narušena – istaknula je te dodala kako to nije poremetilo ni realizaciju programsko-planskih zadaća koje su u cijelosti realizirali. Za to je zaslužno 75 aktivnih članova, od toga broja njih 20 je osposobljeno za specijalne djelatnosti.

– Za kraj, obavještavam vas da smo od jučer ponosni korisnici motornog čamca koji smo dobili na čuvanje i korištenje od Ministarstva gospodarstva i Ravnateljstva za robe zalihe – istaknula je za kraj tajnica.

Zapovjednik Miljenko Vidović je rekao kako su lani imali ukupno 10 intervencija, 5 požarnih, 4 intervencija tehničke naravi i jednu taktičko-pokaznu vježbu. Dodao je kako su nekoliko puta tijekom godine u mjestu izvršili pregled hidrantskih mreža te su na nekima uklonili uočene tehničke nepravilnosti. U ovoj godini su, uz kontinuitet aktivnosti, primarnim istaknuli uređenje vatrogasnog dvorišta te nabavku vatrogasnih kaciga i zaštitnih vatrogasnih odijela.

Za sve postignuto čestitao im je Andreas Lisjak, dopredsjednik VZMŽ, ukazavši im na nužnost stručnog osposobljavanja i čuvanja društvene opreme. Načelnik Općine im se je zahvalio na svekolikoj pomoći Općini dodavši kakao ga raduje što se na njih može računati u svakom trenutku i svim situacijama te obećao kako će i dalje pomagati njihov rad, zadovoljavati njihove potrebe, a sve u cilju zaštite ljudi i njihove imovine. Sa zadovoljstvom je uputio čestitke nagrađenima.
Lisjak je uručio diplome Matiji Hrašćancu i Borisu Hegedišu za stjecanje zvanja dočasnika I.klase. Spomenice za 60-godišnje djelovanje u DVD-a Lisjak je predao Ivanu Habušu i Josipu Golubiću. Vatrogasne statue za zasluge u radu društva primili su Matija Hrašćanec, Saša Karloci i Martina Sabol. Skupštinom je predsjedao dopredsjednik društva Matija Hrašćanec.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije