Plastičnim čepovima do skupih lijekova

VELIKA SRCA Skupljanjem plastičnih čepova lijekove u vrijednosti 5 milijuna kuna dobilo 500 obitelji

Međimurski župan Matija Posavec, istaknuo je kako je to primjer akcije kojom slavimo solidarnost, humanost, veliko i hrabro srce što su i odlike naših Međimurki i Međimuraca

Međunarodna konfederacija organizacija roditelja djece oboljele od raka (ICCCPO) i njezine članice, 15. veljače proglasile su Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

U organizaciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) u hotelu “Kralj” u Donjem Kraljevcu, organizirana je večer povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti u kojoj su neki od članova Udruge ispričali izazove s kojima su se susretali prilikom najtežih dana, a ujedno je to bila i prilika za osvrt na jednu od kreativnijih i plemenitijih akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.  

UOLL je kroz projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koji se provodi od 2013. godine, sakupio više  od 160 000 kg plastičnih čepova, a u akciju je uključeno više od 900 subjekata (škole, vrtići, udruge, vjerske zajednice, komunalna poduzeća, lokalne zajednice i mnogi drugi).

– Ova akcija animirala je veliki broj građana, te je postala prepoznatljiva u Međimurju, ali i u Hrvatskoj. Sve nagrade i pohvale koje smo dobili kao Udruga od Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, naše Međimurske županije, Općine, sve je to zahvaljujući svima vama koji ste danas ovdje, te vam veliko i toplo hvala, a posebno hvala mojoj obitelji na podršci i strpljenju – rekao je emotivni Emil Vibović, predsjednik UOLL-a Hrvatske te napomenuo kako su pomoću projekta “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” kupljene terapije ili lijekovi za više od 500 obitelji u što je utrošeno više od 5.000.000,00 kuna.

Mnogobrojni građani, poduzeća uključili su se u ovu plemenitu akciju, a ove godine stigla je pomoć iz Stona u kojem su prijatelji Dubravko Mlinarić i Anto Kiri sakupljali čepove te ih donirali UOLL-u.

– Izrugivali su mi se da sam smetlar, ali meni to više ne smeta. Plastike ima posvuda, radimo nešto dobro, a čepove smo od početka sakupljali isključivo za djecu – rekao je Dubravko Mlinarić koji je s prijateljem sakupio više od 300 kg čepova u proteklih godinu dana. 

Međimurski župan Matija Posavec, istaknuo je kako je to primjer akcije kojom slavimo solidarnost, humanost, veliko i hrabro srce što su i odlike naših Međimurki i Međimuraca.

– Da nismo imali u proteklim godinama Udrugu oboljelih od leukomije i limfoma na čelu sa gospodinom Vibovićem, mnogi životi ne bi bili spašeni. Organizirano je mnogo akcija koje su se događale u Međimurju i diljem Hrvatske kako bi se pomoglo u najkritičnijim trenucima i zahvaljujem svima koji su uključeni u sve akcije, a posebno gospodinu Viboviću i volonterima Udruge  -rekao je Posavec te nadodao:

“Briga o bližnjima i solidarnost treba biti temeljna ljudska osobina i drago mi je da svojom podrškom pokazujete veliko srce, da ste onaj istinski stup Međimurja po kojima Međimurci jesu poznati i hvala Vam na tome’.  Župan Matija Posavec napomenuo je da će Međimurska županija i dalje podržavati rad Udruge.

Svoju potporu tijekom godine i danas dali su brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola koje su i same uključene u akciju, volonteri, osnivači Udruge, roditelji, ali i brojni prijatelji Udruge iz drugih dijelova Hrvatske. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije