GODIŠNJA SKUPŠTINA

KINOLOŠKO DRUŠTVO ‘Štimaju’ se što je mali međimurski pas Međi nastanio na sve kontinente

Vladimir Čižmešija iz Donje Dubrave, voditelj Matičnog kluba malog međimurskog psa Međija, izrazio zadovoljstvo što je 'mali Međimurec' nastanio na većini kontinenata

Članovi Kinološkog društva Međimurje su u subotu, 9. veljače u gostionici Mlin u Donjoj Dubravi održali svoj godišnji skup kojem je nazočilo 20-tak članova. Njima je izvješće o minulom radu podnio predsjednik društva Dragutin Matulic iz Kotoribe u kojoj se sredini i nalazi središte društva.

O blagajničkom poslovanju govorio je tajnik-blagajnik Luka Radamanić, dok je Vladimir Čižmešija govorio o radu Matičnog kluba malog međimurskog psa Međija.
Društvo u svojim redovima ima dva kluba, Klub sportskih i Klub lovačkih pasa te Matični klub Međija. Lani su organizirali tri klupske smotre i dva uzgojna pregleda.

Bili su tu i ispiti za pse. Ispit prirođenih osobina za ptičare i specijalnu izložbu I.FCI grupe za dodjelu CAC-HR za Međija. Za potonju pasminu je Vladimir Čižmešija, voditelj Matičnog kluba, kazao kako raduje entuzijazam uzgajivača i kako je lani izdane 824 rodovnice za tu pasminu koja se zahvaljujući upravo uzgajivačima ona širi gotovo na sve kontinente.

Na skupštini je ukazano na ne baš zadovoljavajuće financijsko stanje, no situacija nije glede toga niti alarmantna jer se članovi brinu da za financijsku stabilnost, a lani im je u radu pomogla i Općina Donja Dubrava. Takvu pomoć u radu očekuju i od šire društvene zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije