Vijesti / Društvo
Društvo
ETNO RADIONICA Mališani iz Dječjeg vrtića 'Ribica' uživali u izradi ukrasa, plesu i pjevanju međimurskih popevki
Dječji vrtić 'Ribica'

DJEČJE RADOSTI

ETNO RADIONICA Mališani iz Dječjeg vrtića 'Ribica' uživali u izradi ukrasa, plesu i pjevanju međimurskih popevki

- Bilo je to zabavno i edukativno provedeno prijepodne u vrtiću koje će zasigurno ostati svima u predivnom sjećanju - naglašavaju organizatori.

Povodom Valentinova, u Dječjem vrtiću 'Ribica' Žabnik organizirana je etno radionica, u sklopu projekta 'Tradicija i običaji našeg kraja'.

Tom prigodom, mališane je posjetila Ana Nerer, dugogodišnja članica KUD-a 'Mura' i udruge 'Sport za sve' iz Murskog Središća.

- Gospođa Ana je djeci pokazala izradu ukrasa i privjesaka od vune tzv. 'bambleka', igru provlačenja prstiju kroz vunu za jačanje fine motorike, izradu 'cimera' od krep papira, tradicijsku igru 'melin', te narodnu nošnju. Osim kreativnosti, djeca su razvijala i obogatila svoj rječnik novim međimurskim riječima - kažu iz vrtića.

dc6025a13327e5a0ea77530b303d457a.jpg?v=1Drugi dio radionice sastojao se od miješenja i oblikovanja 'ftičeka' povodom Valentinova.

- Druženje se nastavilo uz ples i pjevanje međimurske popevke 'Mamica su štrukle pekli'. Za kraj su se svi zajedno počastili poznatim tradicijskim kolačima 'kropcima' koje im je donijela gospođa Ana. Bilo je to zabavno i edukativno provedeno prijepodne u vrtiću koje će zasigurno ostati svima u predivnom sjećanju - naglašavaju organizatori.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!