Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDNA PROGNOZA Veći dio tjedna u Međimurju bit će suho i djelomično sunčano
Dario Horvat

VRIJEME U MEĐIMURJU

TJEDNA PROGNOZA Veći dio tjedna u Međimurju bit će suho i djelomično sunčano

Sedmodnevnu prognozu za Međimurje donosi Kristijan Božarov

Nakon jutarnjeg pogoršanja vremena, već sredinom dana i poslijepodne vrijeme će se popraviti, bit će suho, a moguće je i djelomično razvedravanje. Sjeverac će oslabjeti i prestati, a popodnevna temperatura narasti do sedmice. Biometeorološke prilike će se popraviti prema kraju dana.

Za utorak prognoziramo dosta oblaka, ali većinom suho. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutro hladno uz pojavu slabog mraza i temperaturu od -3 do 0, a dnevna temperatura će biti od 5 do 7 stupnjeva. Puhat će umjeren, na udare i pojačan sjeverni vjetar koji pojačava osjećaj hladnoće. Biometeorološke prilike će biti uglavnom dobre pa ne bi trebalo biti tegoba kod meteoropata ni kroničnih bolesnika.

Srijeda će biti slična kao utorak. Dosta oblaka, malo sunca, većinom suho ili samo ponegdje sitne slabe zanemarive oborine. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura zraka se neće bitnije mijenjati u odnosu na utorak. Jutarnja malo ispod nule, a dnevna oko 6 ili 7 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak očekujemo većinom suho vrijeme uz kraća sunčana razdoblja. Još uvijek će biti slabog do umjerenog sjevernog vjetra. Jutarnja temperatura će vjerojatno biti u laganom minusu, od -3 do 0, a dnevna bi mogla narasti na vrijednosti između 5 i 8 Celzijevih stupnjeva iako će se zbog vjetra činiti hladnije. Bioprognoza ostaje povoljna i zdrava.

Slično i u petak – većinom suho, djelomično sunčano i prohladno vrijeme. Vjetar će biti većinom slab pa ujutro mjestimice može biti magle ili sumaglice. Jutarnja temperatura zraka bit će malo ispod nule, a najviša dnevna mogla bi narasti na oko 8 Celzijevih stupnjeva!

Neke veće promjene nema ni za vikend. Uglavnom suho, stabilno i mirno, izmjenjivat će se oblaci i sunčana razdoblja. Čini se da će i temperatura zraka ostati slična ili će biti u nekom laganom porastu. Noći i dalje prohladne uz moguć slab mraz, a dnevna temperatura možda u najtoplijem dijelu dana dogura i na desetak Celzijevih stupnjeva.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 11.2.)

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!