Vijesti / Društvo
Društvo
Marin Cvetko iz Goričana autor je filma ‘TRI’, uloge igraju međimurski glumci Kristina Štebih i Bruno Kontrec
Korina Ban

MISTERIOZNA AKCIJA

Marin Cvetko iz Goričana autor je filma ‘TRI’, uloge igraju međimurski glumci Kristina Štebih i Bruno Kontrec

Film je sniman u Donjoj Stubici i na Sljemenu, a po prvi puta će biti predstavljen 3. ožujka u Tuzli

Otkad zna za sebe, 21-godišnji Marin Cvetko iz Goričana zaljubljenik je u film i produkciju. Od malih nogu proučava teoriju filma, izrađuje animacije i snima kratke filmove, a njegov zanimljiv hobi došao je do izražaja u srednjoj školi.

Upravo tada osmislio je scenarij za kratkometražni film, koji je uz pomoć poznanika protekle godine proveo u djelo. U koprodukciji s Marinom Kuharićem, vlasnikom obrta za audio i video produkciju Mack Films Croatia, mladi Cvetko redatelj je, scenarist i producent novog kratkometražnog filma ‘TRI’.

Misteriozna akcija zaživjela je tri godine nakon prvotne ideje, a snimljena je u srpnju 2018. godine u Donjoj Stubici, dok su pojedini kadrovi zabilježeni i na Sljemenu. Kratki film ‘TRI’ cjelovito će biti predstavljen 3. ožujka na velikom platnu kina Kaleidoskop u Tuzli pod organizacijskim krilom produkcije FILMARK.

Ističući važnost misteriozne tematike iza broja tri, Cvetko još ne želi otkrivati detalje, već ostavlja gledatelju da sam odgonetne glavnu poruku. Lik dječaka u glavnoj ulozi utjelovljuje akademski glumac Feđa Zahirović iz Tuzle, dok mu se u ulogama roditelja pridružuju međimurski kazališni glumci Kristina Štebih i Bruno Kontrec.

- Film ‘TRI’ počeli smo snimati već 2016. godine, no zbog određenih okolnosti naš pokušaj nije bio uspješan. Od ideje do realizacije trebalo nam je nešto manje od tri godine poliranja. Moj cilj je gledatelju pružiti izazov i potaknuti ga na razmišljanje, a jedino što ću otkriti je povezanost radnje s teorijom razvoja ličnosti. Također, završetkom projekta kratkometražnog filma samom sebi dokazujem da je sve ostvarivo uz zacrtan cilj i prisustvo volje - rekao je naš sugovornik, koji je ujedno i samostalan direktor fotografije, snimatelj zvuka, montažer i dizajner postera za kratkometražni film ‘TRI’.

Za konačan produkt zaslužni su i asistent produkcije Tomislav Zorjan, nadzornik skripte i savjetnik režije Gorčin Zec, kompozitor Benedikt Matanović, volonteri na setu Petra Sermek i Dijana Cvetko, a posebne zahvale autor upućuje Ivanu Lisjaku i Sebastianu Ivanu Godini.

Kratku najavu misteriozne akcije ‘TRI’ možete pogledati u nastavku.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!