Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO U Župi sv. Antuna Padovanskog stotinjak bračnih parova obilježilo svoju ljubav
Miroslava Novak

PROSLAVLJEN I ŽELJEZNI JUBILEJ

FOTO U Župi sv. Antuna Padovanskog stotinjak bračnih parova obilježilo svoju ljubav

Fra Tomislav Božiček posebno je istaknuo bračni par Lehkec koji je proslavio čak 65 godina braka

Čak stotinjak slavljeničkih bračnih parova iz Čakovca i drugih međimurskih mjesta okupilo se danas, 10. veljače u Župi Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, gdje je i ove godine svečano obilježen Svjetski dan braka.

Druge nedjelje u veljači, već treću godinu za redom, župnik Župe Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček poziva i okuplja bračne parove. To je dan posvećen muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Ove godine odazvali su se oni koji su tek zakoračili u bračni život, ali i supružnici koji obilježavaju čak 65. godišnjicu braka.

U Župi sv. Antuna Padovanskog stotinjak bračnih parova obilježilo svoju dugovječnu ljubav Fotogalerija

- Bez obzira na okrugle, odnosno jubilarne godišnjice parovi dolaze svjedočiti svoju bračnu vjernost. Danas se okupio velik broj bračnih parova naše župe i okolice, gdje ću istaknuti supružnike Lehkec koji slave željezni jubilej od 65 godina braka. Pokušavamo pozvati sve supružnike da svjedoče svojim obećanjima, vjernosti u dobru i zlu, međusobnom poštivanju u ljubavi, svakodnevnom životu u bračnoj zajednici i svojoj žrtvi - rekao je fra Tomislav Božiček.

U propovijedi je naglasio kako je najbitniji trud jer jedino tako može opstati brak, ali i naše društvo, domovina i zajednica. Misno slavlje završilo je zajedničkom molitvom za brak te druženjem bračnih parova u župnom klubu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!