Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO U crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu sedam bračnih parova obnovilo bračne zavjete
Miroslava Novak

SVJETSKI DAN BRAKA

VIDEO I FOTO U crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu sedam bračnih parova obnovilo bračne zavjete

Od sedam parova, njih čak pet slavilo je zlatni pir - 50. obljetnicu braka

Na inicijativu Svjetske zajednice bračnih susreta (Worldwide Marriage Encounter) Svjetski dan braka obilježava se od 1983.godine druge nedjelje u veljači. Tradicionalno je obilježen i u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu, gdje je u nedjelju, 10. veljače upriličeno misno slavlje.

Uoči misnog slavlja izaslanstvo Zrinske garde Čakovec položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred spomen ploče s reljefnim prikazom bl. Alojzija Stepinca na pročelju Franjevačkog samostana te provelo ulaznu procesiju.

U crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu sedam bračnih parova obnovilo bračne zavjete Fotogalerija

Misno slavlje predslavio je gvardijan i župnik fra Željko Železnjak, koji je na samom početku istaknuo vrijednosti braka, njegov smisao i značenje te ljepotu bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

U prigodi proslave Svjetskog dana braka i ove je godine organiziran susret bračnih parova koji slave različite obljetnice braka. Tako je za vrijeme misnog slavlja čak sedam bračnih parova obnovilo bračne zavjete i izmolilo prigodnu molitvu za svoj brak, a čak pet parova slavilo je 50. obljetnicu braka.

Među spomenutim parovima svoje bračne zavjete obnovio je i dugogodišnji gardist Dragutin Trstoglavec te supruga Anica koji ove godine obilježavaju 40. obljetnicu braka. Na kraju misnog slavlja održana je molitva za skoro proglašenje kardinala Alojzija Stepinca svetim.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!