Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Igraonica Dječji svijet Luna Orehovica: Mališani izradili drvene hranilice za ptice!
Korina Ban

kreativno-edukativna radionica

FOTO Igraonica Dječji svijet Luna Orehovica: Mališani izradili drvene hranilice za ptice!

Tema prve radionice je Valentinovo, a kako se u Međimurju uvijek govorilo ‘ftičeki se ženiju’ tako smo se odlučili na izradu drvenih hranilica za ptice - kaže vlasnica Danijela Kreslin

Krajem protekle godine Općina Orehovica postala je bogatija za mjesto stalnog okupljanja roditelja i mališana s područja općine i šire. Otvorena je dječja igraonica i rođendaonica Dječji svijet Luna, a vizija vlasnice Danijele Kreslin bila je pružiti sigurno i zabavno mjesto za djecu s naglaskom na provođenje poučnih aktivnosti.

Kreativno-edukativna radionica u Dječjem svijetu Luna u Orehovici Fotogalerija

U skladu s time organizirana je prva u nizu dječja radionica tehničke kulture pod stručnim vodstvom, koja je održana u subotu, 9. veljače u trajanju od 13 do 16 sati. Odazvalo se 19 mališana s područja Međimurske županije u dobi od 5 do 11 godina. 

- Cilj nam je da se djeca zabave, ali i steknu nove vještine. Tema prve radionice u nizu je nadolazeće Valentinovo, a kako se u Međimurju uvijek govorilo ‘ftičeki se ženiju’ tako smo se odlučili na izradu drvenih hranilica za ptice - rekla je vlasnica Dječjeg svijeta Luna.

Organizatori su pripremili sve potrebne materijale za izradu, dok je na mališanima bilo sastavljanje, brušenje, rezanje i bojanje po želji uz pomoć učiteljice tehničke kulture Renate Martinec.

- Tehničku kulturu predajem u tri osnovne škole na području Međimurske županije i na satovima primjećujem da je djeci tehnika sve zanimljivija te su sretni i zadovoljni kad nešto izrade vlastitim rukama. Ovo je prva takva radionica u Dječjem svijetu Luna, a u planu su još brojne tijekom tekuće godine - ispričala je.

Radionica je bila podijeljena u nekoliko faza s kratkim pauzama za igru, a mališanima su u pomoć priskočili i roditelji. Na samom kraju djeca su dobila pohvalnicu za sudjelovanje, a vlastite radove ponijeli su kući. Više informacija o sljedećim radionicama u Dječjem svijetu Luna možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!