GODIŠNJA SKUPŠTINA

FOTO Vatrogasci DVD-a Sveta Marija sumirali lanjski rad: ‘Srce nam je puno ponosa na vas!’

Čak dvadesetak društava došlo im je čestitati za njihova lanjska dostignuća. Rečenicu iz naslova izrekla općinska načelnica Đurđica Slamek. Zahvale i čestitke Andreasu Lisjaku

U dostojanstvenoj atmosferi prepune dvorane doma kulture u Svetoj Mariji u subotu, 9. veljače 93. izvještajnu godišnju skupštinu su održali članovi DVD Sveta Marija. Uveličali su je vatrogasci 20-tak srodnih udruga Međimurja, Podravine, Slovenije, a ovamo su došli čak i vatrogasci iz Josipdola, južnog dijela Karlovačke županije.

O rezultatima rada i djelovanja svetomarskih vatrogasca u 2018. godini govorio  je njihov predsjednik Ivan Pavlic. Istaknuo je ponos brojem osvojenih bodova u vrednovanju rada za prethodnu godinu gdje su ponovno bili gotovo najbolji u VZMŽ sa 2.729 osvojenih bodova. Isto tako je istaknuo ponos na broj članova. 73 člana su starija od 18 godina, a tu su 64 člana vatrogasne mladeži i pomlatka. Od toga broja  člana 22 čini interventnu jedinicu. Pohvalno je ocijenio održavanje i nabavku opreme, a govoreći o voznom parku istaknuo je kako im je namjera, u suradnji s Općinom Sveta Marija,kupiti manje funkcionalnije vozilo koje bi mogli voziti i vozači s položenom B kategorijom.

>> Vatrogasci DVD-a Sveta Marija sumirali lanjski rad

Od natjecateljskih rezultata u svim kategorijama posebno je istaknuo žensku desetinu koja je dostojno prezentira društvo, mjesto i VZMŽ na 13. Državnom natjecanju u Zadru gdje je od 60 ekipa osvojila odlično 11 mjesto. U svezi toga je pohvalio vatrogasnu mladež, njihova 62 člana, koji čine ‘mini DVD’. Vezano uz njihov rad zahvalio je roditeljima te mladeži jer imaju povjerenja u DVD te im dozvoljavaju rad pod njihovim okriljem.

Vatrogasci su dionici svih općinskih zbivanja, a posebno su poznati po Međunarodnom natjecanju s ručnim vatrogasnim špricama. Jedan dio sažetog i konciznog izlaganja, Pavlic je potrošio kako bi se zahvalio svima koji su im pomogli u realizaciji njihove prepoznatljivosti.

Zapovjednik Anđelko Gašparić, koji je u prosincu na tom mjestu naslijedio legendu vatrogastva Međimurja Andreasa Lisjaka, jer odstupio je iz objektivnih razloga, rekao je kako su lani imali 4 intervencije, 2 požara na otvorenom i 2 tehničke intervencije. Dodao je kako su vatrogasci dobro surađivali s mjesnim dječjim vrtićem i OŠ-om u cilju edukacije u protupožarnoj preventivi, a čine to i s lokalnim stanovništvom uz pregled hidrantske mreže u mjestu.

– Hvala za 20 godina mentorstva. Nastojat ću slijediti tvoj put! – poručio je Lisjaku.

Gabriela Jakupek, voditeljica Vatrogasne mladeži, biranim je riječima govorila o mladima i njihovoj odanosti vatrogastvu i ona se zahvalila roditeljima što imaju povjerenja u njih. Društveni blagajnik Antonio Pavlic  je rekao kako je unatoč velikim izdacima u društvu od  lani ostale 54.109,09 kuna.

Plan rada i financijski plan podnio je tajnik DVD Dražen Šulj, koji je i predsjedao skupštinom, istaknuvši u prvi plan sanaciju krovišta iznad starog vatrogasnog spremišta. Za sve aktivnosti planiraju utrošiti 226.109,09 kuna.

Svečarski dio skupštine iskorišten je da se članovima osposobljenima za rukovanje sa spravama za zaštitu dišnih putova uruče uvjerenja. Uručili su im predsjednik Pavlic i gost skupštine Mladen Kanižaj, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovec. Oni su uručili  Gabrieli Jakupek diplomu za zvanje vatrogasna časnica. Sedmero vatrogasca je primilo diplome za 10- godišnju vjernost vatrogastvu, dok su: Dinko Herc, Anđelko Gašparić, Tatjana Pavlic, Gabriela Jakupek i Ivan Perlić dobili diplome za 20-godišnju vjernost ovoj humanoj i plemenito udruzi. Anđelko Gašparić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, je članicama natjecateljskog odjeljenja predao vatrogasne kipiće za postignute rezultate na državnom  natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru.

– Vrlo dobro znam rad ovog društva i bez suzdržavanja mogu reći kako spadate u red najboljih društava unutar VZMŽ i šire – istaknuo je u svom obraćanju skupu zapovjednik Kanižaj. Zahvalio je Andreasu Lisjaku za sve ono što je učinio u mentorstvu mladih vatrogasaca i ono što je učinio kao zapovjednik te je izrazio nadu kako će Andreas i dalje biti potpora svojem društvu i međimurskom vatrogastvu.

– Srce mi je puno ponosa zbog svega onoga što ste postigli i što postižete – istaknula je općinska načelnica Đurđica Slamek. Zahvalila je DVD za suradnju s Općinom, isti, možda i bolji oblik, vidi i dalje. Čestitala je i zahvalila Lisjaku te izrazila nadu kako će ga Anđelko uspješno naslijediti. Skup su pozdravili Gabrijel Friščić ispred Kluba vatrogasnih veterana MŽ i mjesni župnik vlč. Pavao Markač.

Za kraj lijepa gesta supružnika Grabar iz Čakovca. Branimir, predsjednik DVD Čakovec, je društvu uručio veliku fotografiju u znak sjećanja na vjenčanje s Ivanom Gašparić, do prošle godine članicom DVD Sveta Marija, a koji su čin svetomarski vatrogasci dostojanstveno uveličali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije