PRIROĐENE SRČANE BOLESTI

FOTO Festival srca u Čakovcu: ‘Slavimo život djece pobjednika teške bolesti!’

Prikupljenim novcem opremit će stan u Zagrebu za roditelje. Bravo za Udrugu Veliko srce Malom srcu i sve male borce koji su dobili bitku nakon teške bolesti

Svjetski tjedan prirođenih srčanih bolesti u djece i ove godine obilježava se od 7. do 14. veljače pod nazivom ‘Festival srca’. Već osmi put za redom obilježavaju ga i članovi Udruge Veliko srce Malom srcu međimurske podružnice, koji su u subotu, 8. veljače u dobrotvorne svrhe prodavali ruže i karanfile na čakovečkom Trgu Republike.

– Danas smo ‘pod vurom’ na poznatom međimurskom sastajalištu kako ljubavnih parova tako i ostalih građana. Veljača nije samo mjesec zaljubljenih, već mjesec pružanja ljubavi prema svima, stoga zahvaljujući donacijama 10-ak međimurskih cvjećarna danas u humanitarne svrhe prodajemo karanfile i ruže, koje su prigodan poklon za mame, sestre, prijateljice…

Obilježavanjem Festivala srca želimo dati do znanja da slavimo život djece koja su dobila bitku nakon teške bolesti – rekla je voditeljica međimurske podružnice udruge Veliko srce Malom srcu Gordana Prebeg

Na samom mjestu događaja u Čakovcu cvijeće je donirala i Vlatka Šimunković, vlasnica Cvjećarne Vlatka u Robnoj kući Međimurka, koja ističe kako je upravo takva donacija samo malen korak do velikog čuda. 

Prikupljenim novcem opremit će stan u Zagrebu za roditelje članove udruge prilikom boravka njihovog djeteta na odjelu pedijatrijske kardiologije KBC Zagreb – Rebro, a primopredaja stana izvršit će se sljedeći tjedan. Grad Zagreb dao je stan na korištenje članovima Udruge, a sve to ostvareno je velikim trudom i zalaganjem aktivnih članova Udruge.

Majke djece s prirođenim srčanim bolestima, članice Udruge, svoj su doprinos dale i danas, a jedna od njih je i Dubravka Novak kojoj se u akciji pridružila kći Sara.

– Majka sam troje djece, kći Sara (16) rođena je s displazijom valvule te čekamo operaciju, dok sin Nino (21) također ima problem sa srčanim zaliskom. Prije 6 godina postala sam članica Udruge Veliko srce Malom srcu i dobila podršku od članova, a najviše mi je pomoglo usmjeravanje gospođe Gordane Prebeg – rekla je Dubravka Novak.

Prema studijama Referentnog centra pedijatrijske kardiologije Republike Hrvatske, u Hrvatskoj je zabilježeno preko 10 tisuća djece sa srčanim bolestima, a svake se godine rađa još najmanje 400 do 500. Postoje srčane greške koje se ne otkrivaju u ranoj dobi, već naknadno, stoga od samog početka djelovanja Udruga kampanjom upozorava na redovit pregled.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije