SUDJELOVALI I MEĐIMURCI

KOPRIVNICA Značajan doprinos dali sudionici iz Međimurske županije

Završen dvodnevni trening na temu ruralnog razvoja

U petak, 8. veljače u Koprivnici u Hotelu Podravina završen je dvodnevni trening pod nazivom ‘Planiranje i izvještavanje u organizacijama civilnog društva’, kojeg organizirala Hrvatska mreža za ruralni razvoj, a finacirala Europska unija zajedno s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Trening u kojem je sudjelovalo preko 20 ljudi iz cijele Hrvatske (Slavonski Brod, Nova Gradiška, Darda, Metković, Tisno, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Mursko Središće, Brezovec, Vaarždinske Toplice…) održan je u okviru projekta ‘Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo, sa svrhom i ciljem, sudionicima poboljšati znanje, vještine i alate u u području provedbe planiranja i izvještavanja u organizacijama civilnog društva.

Radom kroz grupe i radionice sudionicima je osviješćen i izboljšan osjećaj i saznanja za na primjer uvođenje kocepta zelenog gospodarstva i poduzetništva kao jedinstvenog sveobuhvatnog poduzetničkog modela za ruralnu raznolikost i održivost.

Na treningu kojeg su vodile trenerice Jelena Lukić i Elizabet Gašparov, a moderirala Žana Počuča, sudjelovali su i značaj doprinos njegovom odličnom trajanju i završetku dali su i predstavnici s područja Međimurske županije, Eva Cerković i Lucija Zdolec iz ZEO Nobilis Čakovec, Mladen Dobranić iz Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća i Stjepan Mesarić, novinar i suradnik Radija1 i internetskog portala eMedjimurje.

Svi sudionici primili su Potvrdu za sudjelovanje na ovom uistinu kvalitetnom skupu, čiji dionici daju ogroman doprinos ruralnom razvoj naše domovine i svi do jednoga su rekli kako im je ovo bilo iznimno iskustvo, gdje su, premda iz svih krajeva i koji nikada ili gotovo nikada nisu radili zajedno (kao u kvizu Potjera), izradili i prezentirali mnoge načine izrade projekata.

Moderatorica Žana Počuča, najavila je novi trening, a postoji mogućnost da on bude održan u Međimurje, županije koja ruralnom razvoju i očuvanju okolice daje veliki značaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije