U DVORANI Scheier

KONCERT Međimurke Katarina Toplek i Maja Magdalenić Barić nastupaju pred domaćom publikom

Očekuje vas vrhunski koncert naših poznatih glazbenica

U dvorani Scheier u Čakovcu u utorak, 12. veljače 2019. s početkom u 19.00 sati koncert će održati dvije Međimurke Katarina Toplek – sopran i Maja Magdalenić Barić – klavir te Mirna Vidović – mezzosopran.

Katarina Toplek rođena je 1992.g. u Pušćinama. Magistrica je pjevanja kojeg je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Područni odsjek Rijeka, u klasi prof. Olge Šober. Srednju glazbenu školu završila je u Varaždinu, smjer pjevanje u klasi prof. Darije Hreljanović. U travnju 2014. debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci ulogom Čobančeta u operi “Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca.

Iste godine u kolovozu sudjelovala je na Međunarodnoj ljetnoj školi barokne glazbe i plesa “Aestas musica” u Varaždinu gdje je pjevala ulogu Philidela u operi Henrya Purcella “Kralj Arthur”. Slijedeće godine pjevala je ulogu Anine u Verdijevoj operi  “La Traviata” u HNK Ivan pl. Zajca u Rijeci.

U prosincu 2016.g. pjevala je ulogu Ide, u opereti “Šišmiš” Johanna Straussa mlađeg u istom kazalištu. U veljači 2017.g. pjevala je ulogu Revirnikove i Pani Pasekove u operi “Mala lukava lisica” Leoša Janačeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Nastupala je s Varaždinskim komornim orkestrom, Riječkim opernim orkestrom te drugim vokalnim i instrumentalnim sastavima. Sudjelovala je na raznim međunarodnim natjecanjima gdje je ostvarila zapažene rezultate, a posebno se ističe završnica opernog natjecanja “Belvedere” godine 2016. u Cape Townu (Južna Afrika).

U lipnju 2017.g. magistrirala je ulogom Jelene u operi “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca u Osječkom narodnom kazalištu. Dugogodišnja je članica i solistica zbora Josip Vrhovski Nedelišće. Sudjelovala je na mnogobrojnim smotrama Međimurske popevke. Aktivno sudjeluje na seminarima istaknutih pedagoga kao što su Eva Blahova, Claudia Visca, Silvia Dalla Benetta, Maria Costanza Nocentini…Trenutačno je stalna članica opernog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Nedavno ste istaknula na daskama istoimenog kazališta u ulozi Micaele i Frasquite u operi “Carmen” G. Bizeta.

Maja Magdalenić Barić mag.muz. rođena 1988. godine u Čakovcu gdje stječe osnovno glazbeno obrazovanje u Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić” Čakovec u klasi nast. Danice Ljubić. Srednju glazbenu školu  završava u Varaždinu u klasi profesorice Olimpije Vojvoda. Muzičku akademiju upisuje 2007. godine u klasi istaknute  pijanistice Pavice Gvozdić i kod iste je diplomirala 2012.godine. U veljači 2013. godine upisuje poslijediplomski studij umjetničko usavršavanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koje završava 2015.godine u lipnju u klasi istog pedagoga. Usavršavala se na seminarima kod  glazbenih pedagoga: Jakše Zlatara, Đorđe Stanetti, Dalibora Cikojevića, Ide Gamulin, Katarine Krpan.

Do sada iza sebe ima više solističkih koncerata i nastupa; Zagreb, Varaždin, Čakovec, Brežice (Slovenija). Sudjelovala je na dva regionalna natjecanja gdje osvaja 3. i 1. nagradu, a na državnom natjecanju pijanista u Dubrovniku osvaja 3. nagradu. Kao članica komornog tria (dvije flaute i klavir) na hrvatskom državnom  natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – komorni sastavi u Opatiji 2011. godine osvaja 2. nagradu.
Stalno je zaposlena u Glazbenoj školi u Varaždinu kao profesorica klavira i korepeticije .

Mirna Vidović rođena je 9.4.1993. u Vinkovcima. Nakon završene osnovne glazbene škole Srećko Albini u Županji, upisuje srednju glazbenu školu Josipa Runjanina smjer solo pjevanje, te opću gimnaziju M.A. Reljkovića u Vinkovcima. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja predstavila se vinkovačkoj publici kroz nastupe u glazbenoj školi i vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić.

Pohađala je seminare pjevanja i interpretacije kod renomiranih glazbenica, prof. Snježana Bujanović-Stanislav, te prof. Vlatka Oršanić. 2012. godine upisuje solo pjevanje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, u klasi izv. prof. mr. art Berislava Jerković. Kroz svoje akademsko obrazovanje održava brojne nastupe kao solo pjevačica, članica akademskog opernog ansambla Opera Panonica, te kao članica akademskog zbora. 2013. osvaja prvu nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski u Osijeku.

Solistički nastupa u kantati ‘The World of the Spirit’ Benjamina Brittena, te u Stabat materu G.B. Pergolesi. Sudjeluje u  projektima Umjetničke akademije u Osijeku; U sklopu Međunarodnog festival vokalne glazbe Intervox 2013. godine, te u sklopu Međunarodnog festivala vokalne glazbe Intervox 2018. godine u Puccinijevoj operi Gianni Schicchi pjeva ulogu Zite. U sklopu Međunarodnog festival vokalne glazbe Intervox 2014. pod dirigentskom palicom Simona Dešpalja, te u režiji Ivana Lea Leme pjeva ulogu princa Orlovskog u opereti Šišmiš, Johanna Straussa mlađeg.

Na Osječkom ljetu kulture 2015. prvi puta pjeva ulogu Dorabelle u Mozartovoj operi Cosi fan tutte. S ulogom Dorabelle se najviše predstavljala publici; u Grožnjanu, u okviru programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži 2015. godine, u Sarajevu na 32. Internacionalnom festivalu “Sarajevska zima 2016.”, u Osijeku na međunarodnom festivalu vokalne glazbe Intervox 2016., u Hvaru na 55. Hvarskim ljetnim priredbama, u Makedoniji na Bitola festu 2017. i na Skopskom letu 2017. 
Diplomirala je 2017. godine u klasi izv. prof. mr. art Berislava Jerković, stekavši akademski naziv Magistra muzike. Usavršavala se kod renomirane vokalne pedagoginje i glazbenice prof. Eve Blahove.

Od listopada 2017. godine je u radnom odnosu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku kao pjevač zbora epizodist. S ansamblom HNK Osijek izvela je opere; G. Puccini – Tosca, V. Lisinski – Porin, G. Verdi – Trubadur, te postavlja G. Bizet – Carmen gdje igra solističku ulogu lika Mercedes. Izvela je operete; Emmerich Kálmán – Bajadera, R. Benatzky – Kod bijelog konja gdje igra solističku ulogu lika pastirice Zenzi, te mjuzikl R. Rodgers – Moje pjesme moji snovi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije