VRLO AKTIVNA UDRUGA

SLAVE 15. ROĐENDAN Magdalena Špicar Marciuš i nadalje na čelu Udruge Maxenca iz Macinca

Članovi su svojim volonterskim radom, idejama i realizacijom dokazali koliko doprinose društvenoj zajednici u kojoj žive i da je udruga jedan od najboljih promotora naselja Macinec i općine Nedelišće

Udruga Maxenca iz Macinca održala je svoju redovnu godišnju skupštinu kojoj se odazvao poveći broj gostiju. Na samom početku godišnje skupštine predsjednica udruge Magdalena Špicar Marciuš pozdravila je prisutne članice i članove udruge i goste: zamjenika načelnika Općine Nedelišće Nikolu Novaka, predsjednika VMO-a Macinec Ivana Krištofića, predsjednika NK Centrometal Zdravka Sereca, predstavnika DVD-a Macinec Dinu Slokana, predsjednicu MSSR Sport za sve Danicu Korunić, predstavnice Udruge žena Pretetinec, Udruge žena Slakovec, Udruge žena Gornji Kuršanec, Udruge žena Gornji Hrašćan, Udruge žena Stanetinec, Društva sportske rekreacije Pušćine, Društva sportske rekreacije Grabanice, predstavnike KUU Seljačka sloga Nedelišće, KUU Zasadbreg i mještane Macinca.

 Predsjednica udruge s osobitim zadovoljstvom je podsjetila nazočne da je 2004. godine osnovano Društvo žena Macinec kao jedno od prvih takvih udruga u općini Nedelišće, ali i na području Međimurja. Od 2017. godine Društvo žena djeluje kao sekcija u Udruzi Maxenca tako da ove godine udruga obilježava jubilej od 15 godina postojanja.

Predsjednica udruge se zahvalila donatorima koji su svih ovih godina na bilo koji način pomagali i pomažu djelovanje i rad udruge u Macincu, ali i šire. Istakla je da je uvjerena da su članice i članovi udruge Maxenca svojim volonterskim radom, idejama i realizacijom dokazali koliko doprinose društvenoj zajednici u kojoj žive i da je udruga jedan od najboljih promotora naselja Macinec i općine Nedelišće.

Tajnik udruge Željko Kofjač o radu i aktivnostima članica i članova udruge tijekom 2018.-te godine pripremio je petnaest minutnu prezentaciju koja je “odrađena” u suradnji sa članom udruge Miroslavom Novakom

Udruga Maxenca je prošle godine bila aktivno uključena u tridesetak raznih događanja, manifestacija i projekata kojom prilikom je “ostvaren” zavidan broj sati volonterskog rada – ukupno 1852 sata. Od većih manifestacija na kojima su članice i članovi udruge sudjelovali su na Vincekovom pohodu, maškare u Zasadbregu, Nedelišću, Središču ob Dravi i Čakovcu, BIMEP-u, biciklijadi općine Nedelišće, Sportski susreti žena općine Nedelišće, Dan Macinca, Dani zahvalnosti u Nedelišću i Martinju u Nedelišću.

Članice i članovi udruge tijekom godine brinu o održavanju Parku Maxenca, o sadnji cvijeća i održavanju cvjetnih gredica u Macincu, a na kraju godine ispred Doma kulture postavljaju instalaciju za advent i organiziraju podjelu darova najmlađim mještanima Macinca.

Tajnik udruge podnio je financijsko izvješće za 2018. godinu i financijski plan za 2019.-tu godinu, a predsjednica udruge upoznala je nazočne s planom rada za 2019. godinu.
Na izbornoj skupštini udruge koja je održana tjedan dana ranije članice i članovi udruge odlučili su da udrugu i naredne dvije godine vode predsjednica Magdalena   Špicar Marciuš  i podpredsjednik Mihael Kirić, a tajničko – blagajničke poslove i nadalje će obavljati Željko Kofjač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije