GASILI TRI POŽARA

GODIŠNJA SKUPŠTINA Vatrogasci Strahoninca 2018. ocijenili izuzetno dinamičnom

Prošle godine nabavljena brojna oprema, a kupljeno je i navalno vozilo

Nizu međimurskih DVD-a koji početkom godine održavaju Redovne sjednice skupština, u subotu su se pridružili i vatrogasci iz Strahoninca. Oni su proteklu godinu, 97. u nizu  ocijenili uspješnom.

Na Skupštini je pored članova Dvd-a Strahoninec bila i saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik načelnika Općine Strahoninec Josip Šipek, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Lepen te predstavnici prijateljskih DVD-a iz Međimurja, predstavnici ostalih udruga iz mjesta te sponzori i podupiratelji.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Vanja Tomašić. Kako je istaknuo, protekla je godina bila ispunjena brojnim aktivnostima te obilježena dobrovoljnim radom velike većine članova i to svih uzrasta. U 2018. godini od slovenskog dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Gorišnice kupljeno je navalno vozilo, zbog čega je preuređeno vatrogasno spremište.

– Na vježbalištu je postavljen hidropak, a započeli su i sa izgradnjom 2 sanitarna čvora. Početkom godine nabavili smo 4 prijenosne radio stanice, 1 par zaštitnih čizama, 4 svečana odjela, 5 komada plavih košulja, 4 komada bijelih košulja -rekao je.

Lani su imali tri gašenja požara, jednu tehničku intervenciju, a dežurali su tijekom spaljivanja korova i suhog raslinja. Sudjelovali su i u brojnim aktivnostima koja su se tijekom godine održavala u Strahonincu. Tijekom protekle godine imali smo članove koji su pohađali školovanja i specijalnosti za zvanja, jedan za vatrogasca, a dvojica za vatrogasca I. klase.

Dvojica su se specijalizirala za tehničke intervencije, a četvorica za rukovanje izolacijskim aparatima.  Sudjelovali su i na natjecanjima koja su se tijekom ljetnih mjeseci održavala po županiji, a njihova članica Iva Patafta nastupila je na Međunarodnom natjecanju u Ukrajini.

Na radu u protekloj godini i aktivnostima na prevenciji i edukaciji te doprinosu javnom životu Strahoninca, čestitala im je saborska zastupnica Bernarda Topolko. Njihov rad u protekloj godini pohvalio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, istaknuvši da je vrlo važno da ovaj DVD svoje aktivnosti podređuje vatrogasnoj preventivi te radu s mladima.

– To je jedini način na koji se može očuvati naša bogata i dugogodišnja vatrogasna tradicija te osigurati efikasna vatrozaštita – poručio je Medved. Čestitao je svim nagrađenima za doprinos vatrogastvu, te članove skupštine upoznao s novim ustrojem Hrvatske vatrogasne zajednice te izradi prijedloga novog Zakona o vatrogastvu. Nazočne je u ime VZGČK pozdravio i tajnik Robert Pevec.

Nakon podjele potvrdi o uvođenju u zvanja te priznanja za dugogodišnji rad u vatrogastvu, te podjele spomenica za 10-to godišnji rad u vatrogastvu održan je prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije