IZBORNA SKUPŠTINA

FOTO Vidovski zlatari birali: I u trećem mandatu povjerenje Nenadu Lukši

Brojno članstvo je jednoglasno, uz glas protiv njegove supruge Anice, povjerenje dalo agilnom Nenadu Lukši. Izborni godišnji skup je uveličao, čestitkama članstvu, Josip Grivec, dožupan Međimurske županije

U dostojanstvenoj atmosferi hotela Golf u Donjem Vidovca održana je deveta redovna i treća izborna skupština Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari. Skupštini su nazočili gosti i uglednici, a posebno su pozdravljeni međimurski dožupn Josip Grivec i načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin te gosti iz srodnih klubova, Fljojsara iz Donje Dubrave i Labuda iz Preloga.

Jednoglasnom odlukom članstva, a evidentirana je impozantna brojka od 140, povjerenje za novog predsjednika gotovo jednoglasno je i u trećem mandatu dobio Nenad Lukša. Protiv njegovog izbora bila je jedino njegova supruga Anica!?

Dopredsjednik će biti Marinko Čmrelec, a tajnik Darko Vugrinec. U Predsjedništvo su izabrani: Božidar Najari, Josip Habijan, Tomislav Matulin, Marinko Lukša, Ljubomir Petrić, Željko Vratislavski, Drago Friščić i Tihomir Dominić. Članove NO činit će: Vladimir Šarkanj, Rudolf Pongrac i Josip Grivec. U Stegovnu komisiju su izabrani: Zlatko Cenko, Mario Horvat i Ivan Horvat. Arbitražno vijeće čine: Florijan Hudiček, Ljubomir Lukša i Tomislav Friščić, a likvidator će biti Damir Lukša.

U prebogatom izvješću za lanjsku godinu, predsjednik Lukša je pobrojao sve aktivnosti koje su započele siječanjskom godišnjom skupštinom, a završile su prosinačkim zimskim spustom članova. U međuvremenu se toliko toga dogodilo  pa nije prošao niti jedan mjesec u godini bez neke od aktivnosti. Posebno su istaknute one značajne i tradicionalne spust  Dravom do Aljmaša, Lov na zlatarski prten u kolovozu, Dani zlata i starih zanata u rujnu te dolazak Zlatomrazeva u prosincu.

Članstvo je bilo to na čiju pomoć su u svakom trenutku, glede njihove organiziranosti, mogle računati sve mjesne udruge, a članovi su se pak uključivali u njihove aktivnosti, a pogotovo aktivnosti Općine Donji Vidovec, a izvan Donjeg Vidovca su bili sudionici u Lovu na labuđe pero u Prelogu, Smotri dravskih plovila i Dravskoj regati u Donjoj Dubravi. 

Kako dalje? Prema planu rada, kojeg je iznio dopredsjednik Marinko Čmrlec, nastavit će se kontinuitetom tradicionalnih aktivnosti, koje će morati dignuti na još višu razinu, ovogodišnji prioritet će biti nad unutrašnjem uređenju Zlatarskog doma. – Financijski plan za ovu godinu je nešto veći od ranijih godina i iznosit će 85.000 kuna – istaknuo je blagajnik Njari.

Predstavnici srodnih klubova iz Preloga i Donje Dubrave izrazili su zahvalnost za dosadašnju suradnju te su poručili kako je sazrjelo vrijeme da udruženi nautički turizam i rijeku Dravu promoviraju u turističke svrhe na višoj razini od dosadašnje. To je želja i dožupana Josipa Grivca, odnosno Međimurske županije koja će ih u tome podržavati, a pogotovo u tradiciji ispiranje zlata koja mora doprijeti do svakog turista namjernika koji dođe u Međimurje.

Grivec im je zahvalio što šire zajedništvo u mjestu i šire po čemu su jedinstveni, dok je načelnik Matulin kazao kako su oni jedina udruga u mjestu i šire u koju su učlanjeni i članovi obitelji. Zahvalio im se na svemu što su do sada učinili za realizaciju općinskih aktivnosti.

– Lako je biti predsjednik dok imaš takve članove – istaknuo je Nenad Lukša u riječima zahvale na iskazanom povjerenju koje ga obvezuje isto tako kao i sve njegove suradnike. Uz glazbeni sastav Tropic održana je klupska zabava za koju je Lukša u šali rekao da mora potrajati do danje svijetlosti radi sigurnijeg povratka kućama. Ne znamo da li je to doista tako i bilo.

Prije početka službenog dijela skupštine minutom šutnje odana je dužna počast preminulim članovima Mateju Horvatu-Japici i Darku Gabaju. Skupštinom je, kao predsjednik radnog predsjedništva, predsjedao Željko Dolenec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije