131. redovna skupština

DVD GORIČAN Vatrogasci iz Goričana dobit će novo spremište

Kupnja zemljišta i uređenje spremišta bit će dvije vrijedne investicije Općine Goričan u iznosu oko 520.000 kuna

U subotu, 19. siječnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan održalo je svoju 131. redovnu godišnju skupštinu u Domu kulture u Goričanu. Skupštinu je vodio predsjednik društva Christijan Plakalović koji je na početku skupštine pozdravio sve prisutne. Poznato je da je na skupštini u Goričanu prisutan veliki broj vatrogasaca, uzvanika, gostiju i mještana te se tradicija nastavila i ove godine.

Na skupštini je bio načelnik Općine Goričan Mario Moharić, donačelnica Općine Goričan Ines Bašnec, predsjednik općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić, predsjednik VZMŽ  Mario Medved, predstavnik kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Josip Sabol, predsjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Marijan Blažeka, zapovjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Franjo Jančec, kontakt policajac PP Prelog Spomenko Gojsek, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, ravnateljica Dječjeg vrtića “Ružica”- Ružica Horvat, župnik župe Sv. Leonarda iz Goričana vlč. Josip Drvoderić, pobratimska vatrogasna društva iz Velike Mlake i Vukosavljevice, prijateljska vatrogasna društva iz Međimurja te predstavnici mnogobrojnih udruga i mještani iz Goričana.

Izvješće o radu društva u 2018. godini podnio je predsjednik Chistijan Plakalović u kojem je između ostalog naglasio sve aktivnosti društva u 2018. godini, s naglaskom na održanu proslavu 130. godišnjice rada u kojoj je nabavljeno novo vatrogasno kombi vozilo.

Također, izvješća o radu podnijeli su zapovjednik društva Ivan Horvat, predsjednik Nadzornog odbora Predrag Lukovnjak, a blagajnički izvještaj pročitala je Ivana Gudlin. Zavidne rezultate na natjecanjima u zadnjih nekoliko godina postiže mladež i podmladak DVD Goričan pod vodstvom svojih voditeljica.

Između prisutnih uzvanika i gostiju koji su se obratili prisutnima istaknut ćemo samo neke. Načelnik Općine Goričan Mario Moharić pozdravio je sve prisutne, pohvalio je rad društva te istaknuo da je društvo moderno opremljeno te da općina konstantno svake godine ulaže u opremu koja je potrebna za rad društva.

Tako je u 2018. godini  kupljeno novo kombi vozilo, a u ovoj godini kupit će se objekat s pripadajućim zemljištem od PZ Čakovec, koji će biti novo spremište društva nakon uređenja. Ove dvije investicije Općine su u vrijednosti oko 520.000 kuna.

Predsjednik VZMŽ Mario Medved pohvalio je rad društva te predstavio nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave te je istaknuo da je u usvojenom nacrtu prijedloga navedeno kako se od 1. siječnja 2020. godine ustrojava Središnje državno tijelo za vatrogastvo, a da do tada poslove iz vatrogasnog djelokruga provodi Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Dodijeljena je zahvalnica Ivanu Petru Srpaku iz DVD Palinovec, a članovima društva  koji su završili školovanja dodijeljena su uvjerenja o osposobljavanju i usavršavanju. Nakon uspješnog stažiranja u DVD Goričan je primljen novi član Karlo Ladašić, a za najboljeg vatrogasca DVD-a Goričan u 2018. godini proglašena je Smiljana Plakalović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije