mlada pera

FOTO ‘Mlada pera’ u Gornjem Mihaljevcu dokazala da su literarna top generacija

- Mladi vole pisati i među njima ima velikog potencijala koji se, uz podršku mentora, pretače u literarne radove zapažene kvalitete – kaže predsjednik udruge Gorkić Taradi

– Međimurski učenici vrlo zapaženo iskazuju svoju kreativnost na različite načine, pa ne čudi da su i literarno iznimno nadareni, stoga ćemo i taj njihov talent poticati organizacijski i financijski, rekao je danas međimurski župan Matija Posavec na predstavljanju zbornika ‘Top generacija’ u OŠ Gornji Mihaljevec.

Spomenuti zbornik izašao je u nakladi udruge “Mlada pera” iz Čakovca, koja je u ožujku prošle godina objavila i zbornik “Različitost je najzanimljivija boja života”. Upravo je različitost bila tema prvog izdanja, dok se u novom zborniku nalazi dvjestotinjak radova literata osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, proizašlih iz natječaja “Nikad ne bi pogodio” i “Ljetni dnevnik, ali na moj način” te najzanimljivija djela s portala udruge.

Njezin predsjednik Gorkić Taradi rekao je da su “Mlada pera”, u samo godinu i pol dana svog djelovanja, pokazala da mladi vole pisati i da među njima ima velikog potencijala koji se, uz podršku mentora, pretače u literarne radove zapažene kvalitete.

Ujedno je zahvalio ravnateljici OŠ Gornji Mihaljevec Karmen Sklepić na odličnoj suradnji, budući da se upravo ova međimurska škola, uz OŠ Šijana iz Pule, ističe svojom aktivnošću, zbog čega su im dodijeljene plakete “Izvor literarnog izražavanja mladih”. Za predani mentorski rad zahvalnicu je primila Lidija Novak Levatić iz OŠ Gornji Mihaljevec, dok je međimurski župan Matija Posavec plaketu primio u znak zahvale za financijsku pomoć koju je naša županija dala za objavljivanje oba zbornika.

U prigodnom programu pročitani su radovi Luke Zadravca “Stara hiža”, za koji je primio 2. nagradu na natječaju i Tare Kos “Međimurski bregi”, dok su iz projekta Različitost predstavljeni zapisi Antonije Jaklin i Davida Mlinarića. Uz njih, zbornik kao nagradu za svoje literarne uratke primili su Lea i Mihaela Zadravec, Patrik Kolman, Hana Tomašić, Jakob Trupković i Emina Kovačić. Predstavila se i Dječja vokalne skupina škole domaćina pod vodstvom Natalije GutermanVuk.

Nastavljajući svoje aktivnosti udruga “Mlada pera” već je raspisala novi natječaj pod nazivom “Vitezovi proljetne livade”, u kojem se od timova, sastavljenih od po jednog učenika nižih i viših razreda, očekuje izrada slikovnice na zadanu temu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije