U KLUBU PROSTOR

FOTO Studenti Sveučilišta Sjever u Čakovcu otvorili izložbu ‘Peti element’

Izloženo je 35 fotografija, 11 fotomanipulacija i jedna instalacija, kojima se provlači ideja čovjekova utjecaja na Zemlju i zanemarivanja prirode

Radovi studenata Multimedije, oblikovanja i primjene Sveučilišta Sjever ovog će vikenda u zanimljivom postavu krasiti izgled čakovečkog Kluba ‘Prostor’. Naime, uz malu pomoć sveučilišta i volontera gradske udruge CeZaM, u petak, 18. siječnja studenti su otvorili izložbu pod nazivom ‘Peti element’.

Na inicijativu studenata Hane Janušić i Sebastiana Katalinića pokrenut je natječaj u kojem su svoje radove prijavljivali isključivo studenti Multimedije, oblikovanja i primjene. Kako kažu, izbor za postav nije bio lak, stoga su im u pomoć priskočili profesor fotografije Mario Periša i pročelnik Odjela multimedije, oblikovanja i primjene Robert Geček.

Izloženo je 35 fotografija, 11 fotomanipulacija i jedna instalacija, kojima se provlači ideja čovjekova utjecaja na Zemlju i zanemarivanja prirode. Radovi se temelje na spoznaji o četiri osnovna elementa – zemlji, zraku, vodi i vatri, a studenti su imali priliku predstaviti svoje viđenje petog elementa.

– Dobili smo priliku, probali smo i zaključili da se uložen trud na kraju i isplatio. Uz pomoć volontera CeZaM-a izložbu smo postavljali dva dana te se ovom temom uklopili i u opis rada njihove udruge, odnosno zalaganja za zaštitu okoliša – kažu organizatori.

>> Studenti Sveučilišta Sjever u Čakovcu otvorili izložbu ‘Peti element’

Klub ‘Prostor’ specifičan je po umjetničkim radovima koji već krase zidove, stoga su autori postava, Hana i Sebastian, odlučili pronaći način na koji će ih istaknuti. Svi su radovi postavljeni tako da iskaču od cjeline, odnosno na improviziranom ‘štafelaju’ ili usred prostora na konopcima.

Svoje viđenje petog elementa ovog vikenda predstavlja 13 studenata: Domagoj Brček, Mario Ivan Šuvak, Domagoj Dugi, Mihael Ladić, Dominik Sever, Lucia Hojski, Hana Janušić, Sebastian Katalinić, Matija Čić, Tomislav Kiš, Janko Pilipović, Darko Petrović i Filip Lončar.

– Izložba je otvorena između 16 i 20 sati, stoga pronađite nas još sutra u Prostoru, družite se i diskutirajte – poručuju organizatori izložbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije