DIREKTOR TERMA SVETI MARTIN

Igor Nekić: ‘Profiliranje Međimurja kao biodinamičke regije bio bi ogroman dobitak za turizam’

- U Termama ćemo oformiti biodinamički vrt, a cilj nam je i ovu regiju profilirati kao biodinamičku jer za to imamo sve uvjete, ali i potrošače, najavljuje generalni direktor LifeClass Terma Sveti Martin

Drugi mjesec je kako je na mjesto prvog čovjeka LifeClass Terma Sveti Martin došao magistar ekonomije Igor Nekić, rođeni Slavonac, živeći Opatijac i sada poslom Međimurec.

Na početku nove poslovne i kalendarske godine, nakratko smo s njime porazgovarali o planovima, poslovima i novostima koje su pred njime i zaposlenicima Terma Sveti Martin, već duže vrijeme ‘lokomotive međimurskog turizma’. Nakon što je obavio razgovore s vodećim međimurskim voćarima Mladenom Dobranićem, kojemu je kazao kako voćari, ali i svi drugi poljoprivredni proizvođači su dobrodošli kao dobavljači i partneri, pitamo Nekića koje su pak novosti kada je u pitanju daljnji razvoj turističko-ugostiteljskog kompleksa koje u ovom kraju svi nazivamo Toplice Sveti Martin.

– Prvo što želim je proširiti suradnju s OPG-ima na lokalnoj razini kako bi smo i dalje imali vrhunski kvalitetnu hranu na koju smo mi ponosni, a naši gosti prezadovoljni. Gosti su prepoznali hranu s domaćih polja, kakve nema nigdje u okruženju, i priča je krenula. Priča o dobroj i zdravoj hrani u Termama Sveti Martin, a priča prodaje proizvod, a naš proizvod je produkt znanja, poslovnosti i proizvoda s ovdašnjih domaćinstava, vrtova, voćnjaka i vinograda – kaže.

‘Oformit ćemo vlastiti biodinamički vrt’

Poljoprivredni proizvodi koji se u kuhinji Terma Sveti Martin preslažu u hranu za goste i turiste već je obilježena kao zdrava i domaća, no sigurno, kao i u drugim stvarima, još ima prostora za novosti.

– Da, neupitna je kvaliteta kao i izvornost namirnica koje koristimo u našoj kuhinji, no kao što rekoste ima mjesta za novosti. Sve je više naših gostiju, turista i posjetitelja koji preferiraju biodinamičku (pre)hranu, koju za sada nabavljamo kod raznih proizvođača, no svjesni smo kako će ona biti još traženija pa težimo unapređenju. Osim što potičemo poljoprivrednike na proizvodnju biodinamičke hrane i sami ćemo dati tome doprinos. Dobra je suradnja Terma Sveti Martin s ‘Centrom dr. Rudolf Steiner’ te će ona uskoro rezultirati i oformljenjem biodinamičkog vrta ovdje pokraj Hotela Golfer, gdje će gosti moći vidjeti kako se zdravo bez kemije proizvodi hrana, koju im mi dajemo na konzumiranje. U skoroj budućnosti vidim ovu cijelu regiju kao biodinamičku, a to je za turizam ogroman dobitak, a dobitak je na kraju mjerilo naše uspješnosti, najavljuje direktor Nekić, koji ozbiljno računa na ovdašnje poljoprivredne proizvođače.

Na pipu natočiti bučino ulje i med domaći

U drugoj polovici prošle godine u obližnjem Jurovčaku oformljena je Udruga ‘Najbolje z Međimurja’ koja između ostalog namjerava proizvode svojih članova prodavati bez posrednika pa je u tom smjeru prostor Terma Sveti Martin označen kao mjesto gdje bi se takva prodaja obavljala. U tom smjeru i tako razmišlja direktor Nekić te predlaže i novitete.

– Svakako da smo spremni prihvatiti sve ponuđene proizvode koje ćemo preraditi u hranu, no isto tako želimo pomoći ili omogućiti OPG-ima i poljoprivrednicima da direktno zarade prodajom svojih proizvoda. U tom smjeru spremni smo ponuditi svoje prostore na kojima će poljoprivredni proizvođači gostima i turistima prodati ono što proizvode i ponude. Dakle, mi brsplatno dajemo proizvod, proizvođači prodaju, a turisti kupe izvorno domaće međimursko. Želja mi je i o tome razmišljam da se u holu postavi bačva s domaćim međimurskim bučinim uljem koje bi gosti sami natočili i naravno platili. Isto tako može biti i bačva s medom kojeg bi si naši gosti natočili u posudu i uvjerili se u prirodnost proizvoda, koji kupe, nabraja Nekić, prepun vjere u domaće -međimursko, kao i u ispravnost svojih zamisli.

Generalni direktor Terma Sveti Martin, magistar ekonomije Igor Nekić kaže kako su kapaciteti dobro popunjeni i kako ima razloga biti optimist za sve one koji su na bilo koji način povezani s Termama.

Nakon novogodišnjih blagdana, sljedeći značajniji događaj je Valentinovo u veljači, a potom kao što je već rečeno, slijedi povijesno oformljenje biodinamičkog vrta i nova povijest svetomartinskog i hrvatskog turizma. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije