SVETA MARIJA

SPORTSKA DVORANA Temelji postavljeni 2011. godine, kad će se izgraditi?

Načelnica Općine Đurđica Slamek izvijestila je vijećnike kako je u više navrata razgovarala o mogućnostima izgradnje s međimurskim županom Matijom Posavcem

Na pretposljednjoj sjednici OV Svete Marije bilo je riječi o izgradnji sportske dvorane u mjestu. Njena geneza počinje 16. ožujka 2011. godine kada je u OŠ Sveta Marija, odnosno u mjestu, obilježen početak izgradnje nove sportske dvorane.

Uzvanike, učenike i učitelje pozdravio je ravnatelj škole Damir Bendelja, prof. koji je tom prilikom zahvalio bivšoj i sadašnjoj vlasti na zalaganju koje su uložile kako bi dočekali taj dan. Ideja za novu dvoranu započeta je 2006. godine. Tada je ondašnji općinski načelnik Dean Hunjadi u svom govoru naglasio da je pred njima dug i trnovit put, a početak radova pruža optimizam da će Sveta Marija u dogledno vrijeme dobiti novu dvoranu koja će puno značiti za učenike i mještane.

Hunjadi je tada rekao kako će buduća dvorana biti površine 1.300 metara kvadratnih,  a njezina kompletna izgradnja stajat će oko 10 milijuna kuna. Dvorana će se graditi iza škole, u prvoj fazi bit će postavljeni temelji što će koštati oko 500 tisuća kuna, a novac su osigurali Međimurska županija i Općina Sveta Marija. Gradilište je blagoslovio župnik vlč. Pavao Markač koji je s načelnikom i ravnateljem škole ubacio prve lopate betona.

S odmakom većim od sedam godina, općinska načelnica je rekla kako je lani o nastavku radova razgovarala s međimurskim županom u nekoliko navrata. Rekla je kako je dogovoreno kako će se postojeći projekt izmijeniti tako da se u njenom sklopu dograde i dvije učionice.

Kako danas stoje stvari, novac za te namjene osigurao bi se dogodine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije