JAVNA TRIBINA

SURADNJA Braniteljske udruge i OPG-ovi iz Međimurja žele suradnju s Podravkom

Suradnja hrvatskih branitelja i Podravke te Ministarstva hrvatskih branitelja primjer je suradnje s vrlo jasnom vizijom, rezultatima i potencijalima

U dvorani čakovečke zgrade Scheier u četvrtak, 17. siječnja održana je javna tribina – prezentacija pod nazivom ‘Mogućnosti suradnje braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s Podravkom d.d. u proizvodnji i plasmanu proizvoda’.

Tribini je uz branitelje nositelje OPG-ova i članove braniteljskih zadruga s područja Međimurske županije, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom žitarica, voća i povrća, nazočio i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović

Posjetiteljima se na samom početku obratio predsjednik Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat, zatim koordinator za provođenje sporazuma u Ministarstvu hrvatskih branitelja Zvonko Beljo, zamjenik direktora Podravke d.d. za sektor poljoprivrede Goran Kovačić te voditelj prodaje Podravke d.d. Mladen Turk.

– Razlog sazivanja današnje tribine jest suradnja braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Međimurske županije s poznatim koprivničkim divom prehrambene industrije – Podravkom. Suradnja je ostvarena na inicijativu Ministarstva hrvatskih branitelja, poradi naših brojnih gospodarstava koji imaju problema s proizvodnjom i plasmanom proizvoda na tržištu – rekao je predsjednik Koordinacije Stjepan Horvat.

Sporazum o suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke potpisan je u 2017. godini te pokazuje odlične rezultate. 

– Naime, branitelji s područja Koprivničko-križevačke županije uočili su da Podravka ima velike potencijale za otkup poljoprivrednih proizvoda, stoga smo pokrenuli nacionalni program. Prvu godinu nakon provedbe Braniteljske zadruge i OPG-ovi sklopili su ugovore za 535 tona voća i povrća te 4 tisuće tona žitarica, što je drastičan porast u odnosu na 2017. godinu – rekao je koordinator za provođenje sporazuma Zvonko Beljo.

Za 2019. godinu očekuje se udvostručenje dosadašnjih brojki.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije