UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

OŠ Vratišinec, Pribislavec i Gornji Mihaljevec primile po 7.000 kuna potpore HŠSS-a

S ciljem unapređenje zdravlja, stvaranja dobrih navika i uključivanja što većeg broja mladih od najranije dobi u sportske aktivnosti, pokrenut je program Univerzalne sportske škole namijenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole

Osnovnim školama dr. Vinka Žganca iz Vratišinca, Vladimira Nazora iz Pribislavca i OŠ Gornji Mihaljevec predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca uručio je bonove u iznosu od 7.000 kuna kao potporu provođenju programa Univerzalne sportske škole s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg izvođenja sportskih aktivnosti.

U Maloj vijećnici Međimurske županije održan je i sastanak na kojem su sudjelovali župan Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, predsjednik HŠSS-a Nikola Perković, predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza Aleksandar Puklavec i ravnatelji škola Željko Maček, Bruno Matotek i Karmen Sklepić.

Sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač, viši referent za društvene djelatnosti Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Nenad Ujlaki, stručni suradnik HŠSS-a Josip Košutić, tajnik MŠSS-a Marin Horvat te profesori tjelesne i zdravstvene kulture Dario Varga, Željka Obadić i Dijana Radek.

S ciljem unapređenje zdravlja, stvaranja dobrih navika i uključivanja što većeg broja mladih od najranije dobi u sportske aktivnosti, pokrenut je program Univerzalne sportske škole namijenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se u Međimurskoj županiji provodi već 12 godina, a u školskoj godini 2018./2019. program besplatno pohađa 550 učenika u 23 osnovne škole.

Hrvatski školski sportski savez odabrao je po tri škole iz svake županije kojima želi pomoći pri nabavci sportske opreme potrebne za nesmetan rad i provođenje školskih sportskih aktivnosti, a osnovne škole iz Vratišinca, Pribislavca i Gornjeg Mihaljevca odabrane su zbog ustrajnog provođenja programa Univerzalne sportske škole te je upravo tim školama, prema procjeni MŠSS-a, najpotrebnija pomoć za nabavu i obnovu postojeće opreme.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je kazavši kako je svaka pomoć i potpora dobro došla. – U proračunu za 2019. godinu povećali smo sredstva namijenjena sportu, poglavito amaterskom. Već dugi niz godina podupiremo brojne sportske programe i projekte vrtića, osnovnih i srednjih škola, ali i rekreacijske programe namijenjene svim dobnim skupinama gdje polaznici i polaznice iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate. S obzirom na to da pretilost postaje sve veći problem od najranije životne dobi, proveli smo i projekt “On the move” financiran sredstvima EU, namijenjen našim najmlađim stanovnicima, a posebnu pozornost u budućnosti posvetit ćemo upravo programima prevencije pretilosti – kazao je župan Posavec.

Zamjenica župana Sandra Herman naglasila je da joj je drago da su odabrane škole koje, iako nemaju vlastite sportske dvorane imaju iznimne profesore tjelesne i zdravstvene kulture koji upravo svojim znanjem, ali prije svega entuzijazmom osmišljavaju i provode čitav niz sportskih i izvannastavnih aktivnosti. – Međimurska županija nije samo županija prijatelj djece, već i županija prijatelj sportskih aktivnosti – zaključila je zamjenica Herman.

Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković istaknuo je Međimursku županiju kao jednu od najboljih i najaktivnijih u provođenju programa HŠSS–a, poglavito zdravstveno usmjerenih tjelesnih aktivnosti koje će već u ovoj godini i HŠSS-u biti jedan od prioriteta. Izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom kazavši kao su “upravo ove tri škole koje nemaju niti sportske dvorane dokaz da gdje ima volje, ima i načina provesti ne samo školske već i izvan nastavne sportske aktivnosti.” Posebno je zahvalio profesorima TZK koji su sudjelovali u programu Univerzalne te zaključio kako su djeca međimurskih osnovnih i srednjih škola ne samo izvrsni mladi sportaši već svojim lijepim ponašanjem i izvrsni promotori svoje Županije.

Ravnatelji su također zahvalili na potpori te također istaknuli svoje profesore TZK bez kojih zasigurno ne bi bilježili toliko veliki interes, ali i sportske uspjehe učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije