'FALA KAJ STE DOŠLI'

VIDEO I FOTO Vlatko Štampar: ‘To je najmanje što možemo učiniti za Saru i njene prve korake’

- Drago mi je što su se brojni Međimurci odlučili pomoći maloj Sari. To je najmanja stvar koju smo mogli učiniti za Saru i njezine prve korake - rekao je Štampar i zahvalio svima što su dvoranu CZK popunili do zadnjeg mjesta

Dvosatni nastup dinamičnog komičara Vlatka Štampara u srijedu, 16. siječnja zadovoljio je i one najizbirljivije ljubitelje kvalitetnih fora. Ovog je puta priredio poseban repertoar za posjetitelje, koji su dvoranu Centra za kulturu Čakovec popunili do zadnjeg mjesta.

Taj je nastup obilježio 10 godina rada te je prvi puta izveden u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. S obzirom na to da je ta lokacija daleka ‘domaćim’ Međimurcima, odlučio ga je ponoviti u čakovečkom Centru za kulturu. 

Prezentirajući samo najbolje dosjetke koje su obilježile njegovu desetogodišnju karijeru, u žestokom nastupu pod nazivom ‘Fala kaj ste došli’ brojne je doveo do suza. Obuhvatio je fore iz dosadašnjih stand-up comedy showova ‘Bratec je trd’, ‘Štamparska greška’ i ‘Odraslost’, a ispod svjetla pozornice pridružio mu se i zagrebački komičar Željko Grmuša.

Necenzurirane fore o muško-ženskim odnosima, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori te ostalim aktualnostima opustile su publiku i natjerale svakog pojedinca da zaboravi na svakodnevne brige. 

Osim što je ovaj nastup proslava prvih deset godina smijeha, vrlo je važna i humanitarna nota događaja. Naime, ‘Fala kaj ste došli’ nastup je u sklopu humanitarne akcije ‘Sara želi hodati’ te su prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena za pomoć u financiranju svakodnevnih terapija jedanaestogodišnje djevojčice Sare iz Zagreba. 

Sara je vesela, voli plivati, jahati i slušati domaću glazbu, ali je i dijete s višestrukim teškoćama – cerebralnom paralizom, elementima autizma, epilepsijom, slabovidnosti, inkontinencijom i teškom mentalnom retardacijom. Ona ima ogroman potencijal i želju da sa svojih 11 godina prohoda, barem nekoliko koraka samostalno.

– Drago mi je što su se brojni Međimurci odlučili pomoći maloj Sari, ljudi su bili voljni izdvojiti čak i veći iznos od same cijene ulaznice. To je najmanja stvar koju smo mogli učiniti za Saru i njezine prve korake – rekao je Štampar i zahvalio svima što su dvoranu popunili do zadnjeg mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije