stand up komičar

VIDEO ‘Na komadiću Europe’: Nakon pet godina Željko Pervan dolazi u Čakovec!

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju stand up predstavu 'Na komadiću Europe' u srijedu, 23. siječnja s početkom u 20.00 u Čakovcu u dvorani Centra za kulturu. Ulaznice se prodaju na blagajni Centra.

Nakon pet godina i prije rasprodane velike dvorane KD V. Lisinskoga u Zagrebu, i to mjesec dana prijer nastupa, Željko Pervan dolazi u Čakovec. Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više.

Valja napomenuti da se za gostovanja Željka Pervana ulaznice rasprodaju i nekoliko dana prije predstave. Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: “Pervanov dnevnik” na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obradjuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Njegova dorađena predstava “Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom “Na rubu Europe”, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države: Sloveniju, BiH…) i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene. Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”.

Na nišan je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”. Ne ostao dužan ni muškima: “Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena”, komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije