HRVATSKA Katolička misija

FOTO Misno slavlje u Ljubljani uz nastup svetomartinskih pjevača

Župni mješoviti pjevački zbor iz Svetog Martina na Muri uljepšao je misno slavlje, a održali su i koncert. Na orguljama je svirao Božidar Frančić

U nedjelju, 13. siječnja, Hrvatska katolička misija u Ljubljani proslavila je 50. obljetnicu slavljena svete mise na hrvatskom jeziku i 31. godinu božićnih dana hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji. 

Tim povodom i tom prigodom služena je sveta misa koju je u Franjevačkoj crkvi na Prešernovom trgu predslavio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, u zajedništvu s domaćim biskupom monsinjorom Francom Šuštarom, ravnateljem Hrvatske inozemne pashe dr. Tomislavom Markićem, fra Markom Prpom, voditeljem Hrvatskih Katoličkih misija u Sloveniji te drugim svećenicima.

Misno slavlje uljepšao je i obogatio Župni mješoviti pjevački zbor iz Svetog Martina na Muri, a na orguljama je svirao Božidar Frančić. Svetomartinski zboraši su nakon svete mise održali koncert, na kojem im je čestitao i zahvali fra Marko Prpa, koji je svetomartinskom župniku prečasnom Ivanu Hercegu uručio prigodan poklon.

Naravno, niti prečasni Ivan nije došao praznih ruku, kao niti Martin Srša, zamjenik načelnika Općine Sveti Martin, na ponos mnogih na misi i koncertu nazočnih vjernika iz Međimurja, Svetog Martina na Muri i Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije