Vijesti / Društvo
Društvo
Zbog lažne diplome djelatnice Ministarstva u provjeru ide 90.000 osoba
Žarko Bašić/Pixsell

POTVRDA VJERODOSTOJNOSTI

Zbog lažne diplome djelatnice Ministarstva u provjeru ide 90.000 osoba

Ministarstvo znanosti i obrazovanja slučaj je prijavilo policiji, a obaviješteni su i inspekcija Ministarstva uprave te Zavod za zapošljavanje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je da kod njih radi osoba s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu. Upravo zbog toga diplome oko 90 tisuća osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti proći će izvanredan postupak provjere vjerodostojnosti, javlja Jutarnji list. 

Riječ je o ženskoj osobi s lažnom diplomom Hrvatskih studija. U Ministarstvu znanosti nekoliko je godina radila administrativne poslove, angažirana je prvo kroz mjeru stručnog radnog osposobljavanja, a potom na projektu putem ugovora o djelu.

Sredinom studenoga 2018. zaposlena je u državnoj službi na temelju javnog natječaja. Primljena je na ugovor o radu na određeno vrijeme. 

Ministarstvo je slučaj prijavilo policiji. Obaviješteni su i inspekcija Ministarstva uprave te Zavod za zapošljavanje putem kojega je osoba i stigla u Ministarstvo (SOR) i koji ju je vodio kao visokoobrazovanu osobu. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!