Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Vatrogasna mladež DVD Sveta Marija sumirala lanjski rad
G.G.

MALI VELIKI VATROGASCI

FOTO Vatrogasna mladež DVD Sveta Marija sumirala lanjski rad

Hrvoje Novaković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZ Međimurske županije je mlade vatrogasce Svete Marije svrstao u red najboljih u Zajednici

U rano nedjeljno popodne, 13. siječnja u vatrogasnom domu u Svetoj Mariji redovitu šestu godišnju izvještajnu skupštinu održali su članovi Vatrogasne mladeži DVD Sveta Marija. Održali su to na način vrijedan svakog poštovanja pa ih je gošća skupštine, općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek, s pravom nazvala velikima.

Uz nju, skupu su uz spomenutog Novakovića, nazočili predsjednik DVD Sveta Marija Ivan Pavlic, tajnik DVD Dražen Šulj i zapovjednik Anđelko Gašparić. Potonji je i predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija. Da skupština protekne na zavidnoj razini zasluge pripadaju predsjednici mladeži Gabrieli Jakupek. Kao gosti ovdje su bili predstavnici vatrogasne mladeži iz Gardinovca i Šandorovca.

Vatrogasna mladež DVD Sveta Marija sumirala lanjski rad Fotogalerija

U izvješću o prošlogodišnjem radu, kojeg je podnijela voditeljica vatrogasne mladeži Barbara Ban, u detalje su pobrojene sve aktivnosti mladih vatrogasca u sklopu matičnog Društva, ali i na razini naselja, odnosno Općine Sveta Marija gdje se je njihova aktivnost itekako osjetila. Posebno su pobrojana sva vatrogasna natjecanja na kojima su sudjelovali, a poseban pečat daje 13. Državno natjecanje u Zadru gdje je bila jedna desetina ženske vatrogasne mladeži koja je između 65 ekipa natjecanja zauzela visoko 11. mjesto koje im je poticaj da, nakon smjene generacije, krenu u nove pothvate.

Tu je zahvalnost iskazana Općini Sveta Marija za kupljene trenirke, Ireni Vičević i tvrtki Ka-El protection i matičnom DVD koji su također, svaki na svoj način, pomogli natjecateljskoj ekipi. Osim primarnih djelatnosti mladi vatrogasci su društvene prostorije koristili za sve druge aktivnosti koje vole mladi, a bili su sudionicima rekreativnih putovanja. Lani su raspolagali sa 32.500 kuna koje im je u svom proračunu osiguralo domicilno društvo, a za ovu godinu planiraju nešto skromnija sredstva, a daljnji rad će bazirati na održavanju kontinuiteta, ali bez padova koji su se ponekad događali.

U 2018. godini u njihove redove je bilo učlanjeno 50-tak mladih od 6 do 12 godina i od 12 do 16 godina koji su ukupno činili četiri natjecateljska odjeljenja. U njihov rad bila je uključena i starija mladež u dobi 16-18 godina koji broji 15-tak članova.

U pohvalama njihova rada Hrvoje Novaković je istaknuo kontinuitet njihovih nastupa na državnim natjecanjima koji kod njih traju od 2008. godine Predsjednik DVD Sveta Marija je istaknuo ponos njihovog postojanja, dok je načelnica Slamek rekla da biti vatrogasac znači biti veliki čovjek te im je poželjela da krenu stopama svojih prethodnika koji su daleko poznati po svojim rezultatima.

Kao i ranijih godina nagrađeni su najbolji, a uručena su im i uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasnu mladež. Primili su ih: Eva-Gracija Jakupek, Lea Hajdinjak, Ana-Marija Gašparić, Dora Papak, Valentina Lukša, Barbara Ban, Adriana Komorski, Luka Stančec, Izdidor Vinković, Karlo Vlah, Leon Mandlin i Lovro Poljak.

Nagradu za najažurnije u dolasku na treninge su primili kod mladeži žena Dora Papak, a kod muških Izidor Vinković. Kod vatrogasnog podmlatka najvatrogaskinjom je proglašena Rea Mustač, a najvatrogasac je Fran Peter. Kod vatrogasne mladeži najvatrogaskinja je Barbara Ban, a najvatrogasac Karlo Vlah.

Posebnim majicama nagrađeni su oni koji glede godina 'izlaze' iz njihove sredine. Uvjerenja i nagrade su primili iz ruku Hrvoja Novakovića i Anđelka Gašparića.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!