Vijesti / Društvo
Društvo
VRIJEME U MEĐIMURJU Prvo južina, a zatim ponovo hladnije
Željko Matulic

TJEDNA PROGNOZA

VRIJEME U MEĐIMURJU Prvo južina, a zatim ponovo hladnije

Prognozu za sljedećih sedam dana donosi Kristijan Božarov

I danas iznadprosječno toplo. Prognostički modeli upućuju na većinom suho vrijeme uz izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Malo kišice je moguće u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura bi možda narasla blizu desetke. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni, a poslijepodne i sjeverozapadni vjetar pa bi ova južina uz nizak tlak zraka mogla zasmetati meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

U utorak se nastavlja većinom suho, ali malo hladnije vrijeme. Izmjenjivat će se oblaci i sunčana razdoblja. Ujutro će vjerojatno biti slabog mraza uz minimalnu temperaturu od -4 do -1, a najviša dnevna se očekuje oko 6 Celzijevih stupnjeva. Vjetar većinom slab, krajem dana možda ponovno do umjeren jugozapadni.

Srijeda nam donosi djelomično sunčano i suho vrijeme uz južinu. Naime, puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar pa će opet malo zatopliti. Ujutro još ne, očekuje se slab mraz uz lagane minuse, ali tijekom dana bi temperatura opet mogla narasti blizu 10 Celzijevih stupnjeva uz nepovoljnu biometeorološku situaciju.

Četvrtak će biti možda još stupanj-dva topliji, ali čini se i oblačniji uz moguću kišu, osobito krajem dana. U početku još uvijek južina, ali krajem dana će malo zahladiti sa sjevernim vjetrom pa nas od petka opet čeka nešto hladnije vrijeme.

Za petak i subotu prognoziramo većinom oblačno i hladnije vrijeme uz umjeren sjeverni vjetar. S padom temperature bliže nuli osim kiše postojat će mogućnost i za susnježicu ili mokar snijeg, prije svega u brdovitim dijelovima županije. Teško je prognozirati količinu oborina, jako će ovisiti o toj graničnoj temperaturi zraka.

Prohladno vrijeme bi se trebalo zadržati i u nedjelju i ponedjeljak. Dosta oblaka, ponegdje slabe oborine na granici kiše i snijega pri čemu će uz sve nižu temperaturu ipak vjerojatniji biti snijeg nego kiša. Samo je još nepoznanica količina tih oborina, o tome ćemo više znati sljedećih dana.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 13.1.)

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!