MALA SUBOTICA

FOTO Kulturnjaci Udruge ‘Zvon’ ponovno za predsjednika izabrali župnika Đuru Vukalovića

Načelnik Valentino Škvorc najavio je projekt preuređenja potkrovlja Doma kulture Mala Subotica, gdje će biti smještena vrijedna Etno zbirka tradicijskih predmeta KUU ‘Zvon’

U nedjelju, 13. siječnja članovi Kulturno-umjetničke udruge ‘Zvon’ župne zajednice Mala Subotica održali su izbornu godišnju skupštinu u prostoru župne dvorane Mala Subotica. Na samom početku članovima i predstavnicima udruga i društava s područja Međimurja obratio se predsjednik Udruge vlč. Đuro Vukalović i zaželio dobrodošlicu.

– Naši su članovi kao zasebni cvjetovi, svaki poseban na svoj način, a čine jedan bogat cvjetnjak. Svi oni rade volonterski, sa srcem i bez ikakve naknade jer živimo radi drugih za dobrobit ove naše sredine – rekao je Vukalović i pohvalio mlade koji se također uključuju u rad Udruge.

Nakon podnošenja izvješća o radu, financijskog izvješća, izvješća Nadzornog odbora i Inventarne komisije, razriješeno je dosadašnje vodstvo udruge te izabrano novo. Novi/stari predsjednik udruge je Đuro Vukalović!

Prema izmjenama Statuta, Upravni odbor sastoji se od 11 članova, a uz predsjednika Udruge to su Marina Držanić, Marijana Hadeljan, Denis Hajdarović, Mario Janković, Marija Jelenić, Tino Jelenić, Gordana Kovačić, Barbara Križaić, Danijel Škvorc i Željka Štampar Zamuda, koji su jednoglasno prihvaćeni od ostalih članova.

Glasanjem su potvrđeni i članovi Nadzornog odbora, odnosno Jasminka Cerovec, Stjepan Palatinuš i Antun Škvorc, dok su u izbor članova Inventarne komisije ušli su Marina Držanić, Marijana Hadeljan, Stiven Ivković i Barbara Križaić.

Na rad udruge u 2018. godini osvrnula se tajnica Gordana Kovačić kao i rizničarka Marina Držanić, koje su se prisjetile svih provedenih aktivnosti, postignutih rezultata i ustrajnog rada. Posjetiteljima se obratio i načelnik Općine Mala Subotica, ujedno voditelj Zvonovih tamburaša i član Udruge Valentino Škvorc, koji je čestitao predsjedniku i ostalim članovima na dosadašnjem uspjehu.

Najavio je i projekt preuređenja potkrovlja Doma kulture Mala Subotica, gdje će biti smještena vrijedna Etno zbirka tradicijskih predmeta KUU ‘Zvon’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije