IZLOŽBA U NEDELIŠĆU

VIDEO I FOTO Rekordnih 168 izlagača, oko 1500 životinja, 142 šampiona i 33 internacionalna šampiona

Golubove, perad, kuniće, ptice i druge male životinje izložilo je 168 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Ukrajine, Slovačke, Češke i Srbije, a izložbu na Mesapu je u tri dana posjetili nekoliko tisuća ljudi

Danas, u nedjelju, 13. siječnja 2019. godine na prostorima MESAP-a u Nedelišću za posjetitelje je zatvorena Međunarodna izložba životinja, u sklopu koje su održane i 44. izložba malih životinja ‘Nedelišće 2019.’, Internacionalna izložba malog i velikog engleskog gušana i Specijana izložba Međimurske kokoši.

>> Otvorena izložba malih životinja u Nedelišću

Ovu velebnu priredbu koju je u tri dana pohodilo nekoliko tisuća posjetitelja organizirala je Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Općine i Turističke zajednice Nedelišće i poduzeća Centrometal.

– Nikada do sada, a biliježimo 44. izložbu nije bilo toliko izlagača, toliko životinja i toliko visoko bodovanih ili ocijenjenih životinja i toliko posjetitelja. Naša se izložba profilirala kao najbolja na ovim prostorima za koju se izlagači pripremaju godinu dana, jer sada je ovdje biti, povlastica. Ocjenjivanje je vrhunsko, uvjeti držanja životinja odlični, kao i sve što prati ovako veliko događanje gdje su u prvom planu životinje – živa bića.

Golubove, perad, kuniće, ptice i druge male životinje izložilo je 168 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Ukrajine, Slovačke, Češke i Srbije, ukupno oko 1500 kljunova i grla, među kojima su međunarodni suci proglasili 142 šampiona i 33 internacionalna šampiona – vidljivo zadovoljan rekao nam je Željko Posavec, predsjednik udruge i Izložbenog odbora.

Posavec smatra kako je najbolja ili najbitnija odluka organizatora bila podjela 3500 besplatnih ulaznica za vrtićku i školsku djecu. O kvaliteti izloženih i na ocjenjivanje ponuđenih životinja govori podatak kako je njih dosta dobilo po 97 od 100 mogućih bodova.

Raduje što su među šampionima uzgajatelji iz Međimurja, ponajprije Ivica i Stjepan Pintarić, Josip Šavora, Magdalena i Alen Blagović, Tomislav i Željko Latin, Nik i Siniša Novak i mnogo drugih. Vidljivo zadovoljan bio je i direktor MESAP-a Vitomir Kirić, jer slika zadnjeg dana ovog događanja podsjećala je na najbolje dane priredbi na MESAP-u.

Nije se gotovo moglo proći sajamskim prostorom, na kojemu je danas prodan veliki broj izloženih životinja i proizvoda koji idu uz perad i drugu živinu. Pred vrijednim članovima udruge i Izložbenog odbora je nekoliko dana pospremanja krletki, štandova kao i drugih stvari koje je na različite načine bilo na raspolaganju svim bićima od petka do nedjelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije