MLADI UMJETNIK

TALENTI KOJI DOLAZE Aleksandar Kovačić (10) iz Mačkovca predivno crta i svira violinu

Alex, kako ga od milja zovu, živi u mladoj peteročlanoj obitelji romske nacionalnosti, a već u vrtićkoj dobi pokazao je ogromnu želju, volju i ljubav za crtanjem i svakim danom izrasta u sve većeg umjetnika...

Prije 6 godina otkriven je umjetnički potencijal, desetogodišnjeg Aleksandra Kovačića iz Mačkovca. Alex, kako ga od milja zovu, živi u mladoj peteročlanoj obitelji romske nacionalnosti, a već u vrtićkoj dobi pokazao je ogromnu želju, volju i ljubav za crtanjem. Do sada je ostvario odlične rezultate na nekoliko natjecanja, a najčešći motivi za crtanje su mu životinje, likovi iz crtića, automobili te portreti.

Uočavanjem potencijala, roditelji su Alexa odlučili upisati u Školu animiranog filma Čakovec, nakon čega je nastavio školovanje u školi crtanja (Paleta) Didasko Čakovec kako bi ‘isklesao’ svoj potencijal na višu razinu u čemu mu polazi za rukom.

– Alex je polaznik škole crtanja Didasko već 5 mjeseci i možemo reći da je svakim danom sve bolji i bolji, poručuju ponosni roditelji ovog mladog talenta koji su mu ujedno najveća podrška i motivacija. Oni ga svakodnevno ‘guraju’ naprijed, kako ne bi odustao te ga potiču na daljnji razvoj.

Gledajući od početka njegove radove pa do današnjih, možemo potvrditi riječi roditelja – Alex svakim danom izrasta u sve većeg umjetnika, a njegovi radovi su jako kvalitetni i na visokom nivou.

Osim u crtanju, Aleksandar je pravi umjetnik i za glazbu. U sklopu glazbene škole ‘Suita’, koju pohađa godinu dana održao je nastupe na violini i oduševio svojim sposobnostima i brzinom napretka sviranja.

Vjerujemo kako će Aleksandar s ovakvim talentom nanizati brojne umjetničke radove kako u likovnom smislu, tako i u glazbenom. Jedno je sigurno, a to je da će osvajati srca diljem svijeta, te ako će i dalje ustrajati u svom naumu postati pravi umjetnik u crtanju i sviranju violine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije