GOSTOVANJE U SLOVENIJI

KUD Kaštel Pribislavec smijehom započeo sezonu nastupa u 2019. godini

Prislavčani oduševili na Skečijadi u susjednoj Sloveniji

U petak, 11. siječnja 2019. godine dramska sekicja KUD-a Kaštel Pribilsavec gostovala je u susjednoj Sloveniji na njihovoj 6. Veseloj večerji – manifestaciji gdje  za svoje sumještane “Društvo pevcev Selo” organizira Skečijadu.

Tako su i članovi dramske sekcije KUD-a Kaštel imali čast biti dio toga događaja. Interesantno je da su oni do sada prvi predstavnici Međimurja, odnosno Hrvatske, jer su do sada na toj manifestaciji nastupali izvođači iz Slovenije i Mađarske. Izvješće nam je poslao Saša Oreški, predsjednik KUD-a.

– Možemo reći da smo izvanredno primljeni u malom prekmurskom mjestu naziva Selo. Jezična barijera nije stvarala apsolutno nikakve probleme, naprotiv, kako su u razgovoru spominjali posjetitelji starije životne dobi, a kojih je bilo veliki postotak i oni su nekada u školama učili srpsko-hrvaški. Mjesto je to koje, kako su nam rekli broji 250 volilcev (birača). Malo prekmursko mjesto je okupilo u svom Vaško-Gasilskem domu oko150-180 gledatelja. Svi su oni s oduševljenjem i pljeskom nagradili sve sudionike Skečijade, a dio toga sa sobom su ponijeli pribislavski izvođači.
Za ovu priliku Prslavčani su na zamolbu domaćina uvježbali do sada najizvođeniju kratku predstavu Franje Oreškog, koji je ujedno i voditelj dramske sekcije “Na mene nejte računati” u kojoj ujedno i glumi uz Aleksandru Belec.Ta im se predstava svidjela prilikom nastupa naših glumaca na susretu u Lendavi. Ujedno je dogovoren još jedan nastup za istu predstavu za 15. lipnja u Pečarovcima – također jednom od prekmurskih mjesta. Nakon nastupa domaćini su sve sudionike počastili u obližnjoj okrepčevalnici. Uslijedilo je kratko druženje i razmjena podataka i naravno povratak  u svoje lokalne sredine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije