Vijesti / Društvo
Društvo
21. VINCEKOV POHOD Međimurski bregi vas željno iščekuju, jeste li spremni?
PIXSELL

VINCEKOVO

21. VINCEKOV POHOD Međimurski bregi vas željno iščekuju, jeste li spremni?

Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta

Planinarsko društvo Bundek poziva na tradicionalni zimski 21. po redu Vincekov pohod, koji će se održati u nedjelju, 20. siječnja. Pohod organiziraju po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježe Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara.

Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja 'službeni' početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Godine 2010., 2016. i 2018. je Hrvatski planinarski savez proglasio ovaj pohod najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj te su za organizaciju Vincekovog pohoda primili godišnju nagradu.

Pozivaju sve da im se pridruže na pohodu po vinorodnim brežuljcima. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta. Put započinje u Toplicama Sv. Martin i nastavlja se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka, Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu, kreće se ravničarskim dijelom prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu.

Start je između 8 i 9 sati u Toplicama Sv. Martin, a cilj u sportskoj dvorani u Murskom Središću, gdje vas očekuje ugostiteljska ponuda hrane i pića. Za one koji dolaze osobnim prijevozom organizirani su besplatni autobusi iz Murskog Središća i voze od 7:10 sati do 8:45 sati. Stajanku u Murskom Središću priprema Tursitička zajednica Grada Mursko Središće.

Startnina iznosi 15 kuna, a za djecu je nema. U cijenu je uračunat autobusni prijevoz iz M. Središća, hrana i piće na startu (listić startnine služi za dokaz kojim se dobiva pečat u kartončiću Vinckovog pohoda). Svaki sudionik za 10., 15. ili 20. Vincekov pohod dobiva nagradu.

- Molimo vodiče skupina da na startu kod info-punkta prijave svoje društvo i preuzmu kontakt brojeve domaćih vodiča ili HGSS službe u slučaju potrebe. Svatko od nas hoda na vlastitu odgovornost, dužan je imati prilagođenu hodačku opremu prema vremenskim uvjetima - poručuju iz PD Bundek.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!