LIJEPA ATMOSFERA

FOTO U Kotoribi održan prekrasan 4. Božićno-novogodišnji koncert Limene glazbe

Mladi glazbenici izveli su tradicionalne i narodne pjesme na puhačim instrumentima i na taj način pobudili božićni ugođaj u svom mjestu

Uoči blagdana Sveta tri kralja, u subotu, 5. siječnja Limena glazba Općine Kotoriba održala je 4. godinu za redom Božićno-novogodišnji koncert u Domu kulture u Kotoribi.

Mladi glazbenici su puno volje, truda, ljubavi i entuzijazma uložili kako bi naučili tradicionalne i narodne pjesme koje su izveli na puhaćim instrumentima i na taj način pobudili božićni ugođaj u svom mjestu. 

Dvorana Doma kulture u Kotoribi bila je puna do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su svaku izvedbu nagradili gromoglasnim pljeskom. Program je odlično vodila Dijana Šarek, a koncertu su nazočili Ljubomir Grgec, načelnik Općine Kotoriba, Roberto Ujlaki, zamjenik načelnika, Snježana Matoš, ravnateljica OŠ Jože Horvata Kotoriba te Klaudija Vidović, prof. glazbene kulture u školi.

Limena glazba Općine Kotoriba minule godine bilježi niz nastupa. Nastupili su na smotri folklora u Goli, na Danima šibe i ribe u Kotoribi, Fašniku u Kotoribi, Božićnoj utrci i Božićnom sajamu Općine Kotoriba te smotri folklora u Petrovskom.

Za savršen koncert, ali i niz nastupa koje bilježe tijekom čitave godine i uspjehe kojima postižu, uvelike je zaslužan Stjepan Taradi, umjetnički voditelj, koji godinama motivira mlade glazbenike da ustraju u ovoj vrsti glazbe kako bi je sačuvali od zaborava.

Predsjednik Limene glazbe, Vinko Horvat, ustraje u potrebi za limenom glazbom u Kotoribi jer Međimurje baštini izvođenje tradicionalne i narodne glazbe na puhačkim instrumentima, a i zbog sve očitije potrebe vraćanja glazbene kulture u mjesto. Zamolio je nazočne da se pokuša omasoviti članstvo, kako bi Limena glazba opstala.

Pomoć je obećao načelnik Grgec i to u svim aktivnostima limene glazbe, naglasivši da Općina sve radi kako bi mladi ostali u Kotoribi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije