Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Međimurka Snježana: 'Zarobljeni smo u hotelu već punih šest dana'
Privatna arhiva

SNJEŽNA OLUJA U AUSTRIJI

VIDEO I FOTO Međimurka Snježana: 'Zarobljeni smo u hotelu već punih šest dana'

Snježana Bočkaj iz Donjeg Vidovca radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeno je tamo već 6 dana, a snijeg i dalje nemilo pada

Stanje u Austriji zbog snijega je i dalje alarmantno. Snažne snježne oluje zatvorile su mnoga skijališta i velik broj turista zarobljen je u turističkim mjestima. Trenutno je u Austriji zatvoreno 150 cesta, a nažalost, poginulo je i već desetak ljudi.

U Austriji ima i Međimuraca koji su se našli u problemima. Neki su tamo turistički, na skijanju, dok su neki tamo završili poslom. Jedna od njih je i Snježana Bočkaj iz Donjeg Vidovca.

- Radim u jednom manjem hotelu u Fügenbergu u Tirolu. Snijega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snijega i tako već punih 10 dana - govori nam Snježana.

Kako kaže, ceste su zatvorene od subote, 5. siječnja, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i djece.

- Srećom, zasad imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padalina pa se možda i situacija popravi - rekla nam je.

Snježana nam je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste snijeg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snijega i prijeti im urušavanje. Pitali smo je ima li među gostima i Hrvata.

- Gosti su uglavnom Nijemci i nekoliko Austrijanaca. Dosta smo daleko od Hrvatske, oko 750 kilometara pa je tu uglavnom manje gostiju iz Hrvatske - rekla nam je za kraj, a u nastavku donosimo fotografije koje nam je poslala. S fotografijom iz Austrije nam se javio i Luka Vrbanec iz Nedelišća.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!