Vijesti / Društvo
Društvo
UDRUGA ZORA Započeli projekt 'Mladi kao pokretači društvenih promjena'
Udruga Zora

RAD S MLADIMA

UDRUGA ZORA Započeli projekt 'Mladi kao pokretači društvenih promjena'

U sklopu ovog projekta napravit će analizu stanja u Međimurskoj županiji i kroz istraživanje saznati koje su prioritetne potrebe mladih

Udruga Zora i u 2019. godini nastavlja svoj rad s mladima. Jedan od projekata koji su započeli je 'Mladi kao pokretači društvenih promjena' u sklopu kojeg će organizirati čitav spektar različitih aktivnosti – od volonterskih, edukativnih, aktivističkih do kreativnih, a s ciljem poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u zajednici.

U sklopu ovog projekta napravit će analizu stanja u Međimurskoj županiji i kroz istraživanje saznati koje su prioritetne potrebe mladih, a kako bi kasnije mladi, udruge mladih, jedinice lokalne samouprave i svi ostali zainteresirani mogli pružiti mladima specifične aktivnosti koje odgovaraju upravo na definirane prioritete.

Ispitat će i razinu uključenosti mladih, kao i omogućiti mladima da sami osmišljavaju različite aktivnosti.

Mladi čine vrijedan doprinos društvu, te kroz ovaj projekt žele mlade, a i širu javnost potaknuti da to vide te da se aktivno angažiraju na različitim temama, jer biti aktivni građanin omogućava nam da svakodnevno utječemo na to da živimo u boljoj lokalnoj zajednici.

Pozivaju mlade da prate Facebook stranicu gdje će uskoro moći saznati kako se mogu uključiti.

- Budimo pokretači društvenih promjena, jer ako nećemo mi – tko će? - kažu iz udruge Zora.

Projekt provodi Udruga Zora s partnerima - Graditeljska škola Čakovec, Srednja škola Prelog i Udruga mladih Efekt. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!