Vatrogasna zajednica Grada Čakovca

ZA LAKŠI RAD Čakovečkim vatrogasnim društvima uručena prijenosna računala marke Lenovo

Za nabavka vatrogasnih kombi vozila, donesen je trogodišnji plan nabave i to redom, DVD Ivanovec, Savska Ves i Šandorovec.

Na zadnjoj sjednici predsjedništva, zapovjedništva i NO Vatrogasne zajednice Čakovca usvojen je proračun VZG za 2019. Program rada, plan nabave te su određeni datumi održavanja redovnih skupština DVD-a s područja grada Čakovca.

U svečanom tonu, sukladno planu nabave, podijeljena su prijenosna računala čakovečkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima što je svojevrsna nadogradnja informatizacije vatrogasnog sustava kojeg provodi HVZ putem projekta e-Hvz. Podijeljeno je 14 prijenosnih računala marke Lenovo.

Što se tiče plana nabave za drugu godinu, planirana je nabava 2 kpl izolacijskih aparata svakom DVD-u kako bi članovi istih mogli pristupiti obuci u simulatoru plamenih udara iduće godine. Za nabavka vatrogasnih kombi vozila, donesen je trogodišnji plan nabave i to redom, DVD Ivanovec, Savska Ves i Šandorovec.

Godina je ocijenjena kao vrlo uspješna za VZG Čakovca, a ono što je vrlo bitno za cjelokupni sustav vatrogastva RH je, da HVZ od 1. siječnja postaje državno tijelo nadležno za vatrogastvo RH na rok od godinu dana, kada bi najviša tijela HVZ-a trebala pripremiti i predložiti novi cjelokupni Zakon o vatrogastvu.

Novi zakon s kompletnim ustrojem, radno-pravnim statusom kako profesionalnih vatrogasaca tako i dobrovoljnih te financiranjem sustava, stupit će na snagu 1. siječnja 2020. kada bi HVZ postao središnji državni ured za vatrogastvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije