POSJETI ZAHVALE

NISU OSTALI SAMI Župan Matija Posavec posjetio službe koje su bdjele nad nama

Župan je sa zamjenicom Sandrom Herman zahvalio onima koji su najluđoj noći morali raditi. Još uvijek se čeka prva ovogodišnja beba

U utorak, 1. siječnja župan Međimurske županije Matija Posavec tradicionalno je u vremenu od 8:30 do 10 sati posjetio dežurne institucije koje su radile tijekom novogodišnje noći. S njim je bila i njegova zamjenica Sandra Herman.

Najprije su pohodili Policijsku upravu međimursku gdje ih je dočekao Krunoslav Gosarić, pomoćnik načelnika PU međimurske. Franjo Zadravec, voditelj smjene Operativnog dežurstva je kazao kako je novogodišnja noć na području Međimurja prošla bez ikakvih problema, istaknuvši samo dvije prometne nezgode s materijalnom štetom, a nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Rekao je da je, kao i ranijih godina, bilo uporabe pirotehnike kao i ranijih godina, no nije srećom bilo ozljeda građana. Na osnovu toga možemo zaključiti kako je ovogodišnja noć bila jedna od najmirnijih u odnosu na protekli period.

– Ovo su naši tradicionalni posjeti ljudima koji su radili tijekom novogodišnje noći i novogodišnjeg jutra. Želimo čuti kako su ih proveli i ako se po jutro dan poznaje, kako kaže stara navada, takva će biti i cijela godina. Počelo je dobro jer PU međimurska nije gotovo imala represivnog posla, osim preventivnih mjera što je dvostruka vrijednost s obzirom na brojne dočeke diljem Međimurja. Vjerujem kako će tako biti i danas i tijekom cijele godine – rekao je tom prigodom župan.

U novogodišnjoj poruci je istaknuo kako uvijek treba težiti da nam godina koju dočekamo bude bolja od prethodne, da nam svaka godina bude sve bolja i bolja.

– Svim žiteljima Međimurske županije želim najviše zdravlja, zatim obilje sreće, osobnog uspjeha, mira solidarnosti, humanosti, brige za bližnje na taj način gradeći našu širu zajednicu – županova je poruka.

Bio je predviđen posjet Odjelu za ginekologiju i porodništvo u Županijskoj bolnici Čakovec kako bi dočekali prvu međimursku bebu, njezine roditelje, no u 9 sati prinove nije bilo. U Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije su se uvjerili kako je i njihova noć protekla mirno. Bilo je 33 intervencija od kojih se za 11 izašlo na teren, a ostale su se obradile ambulantno. Nije bilo težih povreda i ozljeda, čuli smo od liječničkog tima.

Sljedeća destinacija obilaska bio je Odjel pedijatrije čakovečke bolnice kojeg su darovali prigodnim igračkama i slatkišima, a treba reći kako su i ostale službe dobile prigodne županijske darove.

Zavrijedili su, zar ne?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije