NA VELIKU RADOST MJEŠTANA

SANACIJA KLIZIŠTA Cesta otvorena za promet, klizište u Plešivici postaje prošlost

Radove vrijedne 997.628,75 kuna, obavila je čakovečka Tegra. Ministarstvo graditeljstva dalo je 600.000 kuna, ŽUC 300.000 kuna, a preostali iznos Općina Selnica.

Na veliku radost i zadovoljstvo žitelja Plešivice, kao i svih sudionika u prometu na županijskoj cesti Zebanec-Plešivica-Pleškovec pred sam Božić sanirano je klizište kolnika i terena u naselju Plešivica koje se otvorilo u proljeće 2016. godine i gotovo 3 godine je bilo velika opasnost za sve koji su se ovom cesto vozili.

Sanacija klizišta obavljena je u vrlo kratkom vremenu i prema riječima Ljerke Cividini, ravnateljice ŽUC-a vrlo kvalitetno i adekvatno u ovakvim situacijama, a obavljena je i rekonstrukcija ceste i bankina s njene obje strane.

Radove je obavila čakovečka Tegra, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 997.629 kuna. Ministarstvo graditeljsta dalo je 600.000 kuna, ŽUC 300.000 kuna, a ostali dio Općina Selnica. 

U proljeće 2016. godine otvorilo se klizište u Plešivici širine 140 metara na trupu ceste te 140 metara ispod ceste. Do klizanja je došlo prije svega zbog mekanog materijala ispod ceste kao i neadekvatne odvodnje površinskih voda iz gornjih kota i s ceste.

Uslijed ukupnog djelovanja vode došlo je do promjene opterećenja kosine i do postupnog smanjenja posmične čvrstoće tla, a posljedično tome i do pokliznuća kritične mase i podzemne vode.

Slijedom toga obavljena je kvalitetna i adekvatna sanacija cijelog klizišta i rekonstrukcija ceste i bankina s obje strane po standardnim cestovnim rješenjima, kaže ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini koja zaslužuje čestitke za ovako brzu realizaciju (vrijeme od početka do okončanja radova), kao što zavrijeđuju pohvale svi radnici koji su bili na gradilištu i selnički načelnik Ervin Vičević, koji je požurivao započinjanje radova.

Uistinu lijepa Božićna priča i čestitka Plešivičanima. Načekali su se, ali sada su prezadovoljni, jer više neće trebati svojim kućama dolaziti zaobilaznim putevima. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije