DOBRA DJELA KOJA USREĆUJU

ŠTRIGOVA Policajci dobrog srca: Odvojili novac od plaća kako bi pomogli djeci sa sindromom Down

Osobe s Downovim sindromom zrače ljubavlju i veseljem, pa su stoga i dobile naziv 'suncokreti'. Istinski zagrljaj djece bio im je najveća sreća

Kako i prethodnih godina zaposlenici Policijske postaje Štrigova organizirali su tradicionalnu humanitarnu akciju sakupljanja novčanih priloga povodom božičinih i novogodišnjih blagdana.

Od sada već davne 2008. godine, policijski službenici i drugi zaposlenici krajem godine odvajaju određeni novčani iznos od svojih primanja kako bi u vrijeme darivanja pomogli svojim skromnim, ali dobronamjernim prilogom, najpotrebitijim žiteljima naše Županije. Time iskazuju veliku humanost i nadasve ogromno srce.

Ove godine odlučili su posjetiti članove Udruge za sindrom Down Međimurske županije te im donirati prikupljeni novac, čime su iskazali visoki stupanj senzibilizacije prema osobama sa sindromom Down. Osobe s Downovim sindromom zrače ljubavlju i veseljem, pa su stoga i dobile naziv “suncokreti”. Uvijek vole kada ih se netko sjeti i posjeti ih u njihovim prostorijama.

Tako su jučer, 20. prosinca kontakt policajka Marija Nemec i načelnik Radovan Gačal posjetili članove čakovečke Udruge. “Malim suncokretima” uručili su potvrdu o uplati donacije, a oni su s osmijehom na licu jedva dočeli da zagrle svoje najdraže policajce. Posebno ponosni na dolazak policajaca iz Štrigove bili su članovi Udruge koji žive u gornjem Međimurju jer su to njihovi policajci.

U kratkom druženju najmlađe članove najviše je oduševio dolazak službenog policijskog psa Atarija, čija je zadaća pronalaženje narkotika. Najhrabrija je bila Kaja, koja se poigrala s Atarijem, a njihovo dodavanje lopticom nadgledao je vodič službenog psa, Saša Rihtarec.

 – Veliko hvala djelatnicima Policijske postaje Štrigova na donaciji, kao i na ugodnom druženju uz naznaku da će se donirana sredstva iskoristiti za terapijsko jahanje, plivanje i gimnastiku svih članova Udruge – zahvalila se predsjednica Udruge, Višnja Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije