Gimnazija Josipa Slavenskog

FOTO Na Sajmu dobrote proglašeni najvolonteri – Emil Vibović i Udruga gluhih i nagluhih MŽ-e

Sam vrhunac akcije je Sajam dobrote, a novac koji se će biti sakupljen namijenjen je Udrugama Pogled i Murid te, kao i svake godine, fondu Prijatelj prijatelju – namijenjenom za pomoć učenicima sa zdravstvenim problemima i učenicima slabijeg imovinskog stanja

U okviru obilježavanja Europske godine volontiranja 2011. godine, Međimurska županija je utemeljila Županijsku nagradu za volontiranje kako bi odala priznanje volonterima i potaknula na uključivanje u volonterske aktivnosti. I ove godine nagrade su dodijeljene na Sajmu dobrote koji Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec održava već 19. godinu za redom.

– Sajam dobrote u Gimnaziji jedna je od najljepših i najtoplijih manifestacija u predbožićno vrijeme, tijekom koje učenici i djelatnici prezentiraju svoje proizvode i na taj način humanitarno djeluju. Također, ovo je prilika da zahvalimo svim volonterkama i volonterima u Međimurju, a čiji broj raste iz godine u godinu, na plemenitom djelovanju – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te čestitao svim nagrađenima.

Volonter i predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, Emil Vibović, dobitnik je nagrade za najboljeg volontera 2018. godine koju je zaslužio zahvaljujući svojem radu, potaknutim projektima i velikom srcu koje nesebično daje. Priznanja i nagrade dobitnicima uručili su župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka Ovčar.

Dobitnik nagrade u kategoriji nabolje organizacije volontiranja je Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije koja okuplja osobe oštećena sluha. Članovi Udruge svojim nesebičnim radom koji obuhvaća brojne socijalne usluge, tijekom 2018. godine organizirali su značajne radionice, druženja i manifestacije s naglaskom na premošćivanje komunikacijskih barijera izazvanih gluhoćom.

Posebna priznanja volonterima za izniman volonterski doprinos zajednici uručena su Karli Vlašić, volonterki Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Luciji Pokrivač, volonterki Udruge Zora, Svjetlani Tomašić, volonterki Udruge ruskog govornog područja u Međimurju i Dunji Valkaj, volonterki Udruge za autizam Pogled kao i organizacijama Udruzi Biovrt, Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, Udruzi ruskog govornog područja u Međimurju, Volonterskom klubu korisnika Doma Novinščak i Udruzi Društvom Naša djeca Prelog.

Dodjelu nagrada upotpunio je Poetikon bend sastavljen od učenika Gimnazije pod vodstvom profesora Ivana Pranjića. Svoje volontere predstavila je i Gimnazija Josipa Slavenskog čije su učenice i volonterke Odreda izviđača Sirius, Marija Varga, Ema Dravec, Maja Kekez i Tamara Halabarec prezentirale svoj rad i donijele betlehemsko svjetlo – svjetlo mira u prostorije škole.

Humanitarna akcija “Sajam dobrote” održava se kroz prosinac tijekom kojega su učenici i djelatnici Gimnazije organizirali brojna događanja – veliki koncert u Centru za kulturu, kviz, večer smijeha, druženja, ples te prezentaciju rada učeničke zadruge.

Sam vrhunac akcije je Sajam dobrote na kojemu prezentiraju svoje radove, a novac koji se će biti sakupljen namijenjen je Udrugama Pogled i Murid te, kao i svake godine, fondu Prijatelj prijatelju – gimnazijskom fondu namijenjenom za pomoć učenicima sa zdravstvenim problemima i učenicima slabijeg imovinskog stanja.

– Ove godine dodali smo još jedan segment humanosti i empatije jer smo uveli mjesec dobrih djela. Tijekom prosinca svih 28 razrednih odjela otišlo je u jednu od ustanova, institucija ili udruga, za koje su smatrali da im mogu darovati svoje vrijeme te su pokazali da brinu i obogatili zajednicu, ali i sebe, u ovo predbožićno vrijeme – istaknula je ravnateljica Gimnazije Sandra Breka Ovčar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije