PROJEKT 'I JA TO MOGU'

Europskim novcem žele približiti sportske aktivnosti djeci s invaliditetom i teškoćama u razvoju

Nositelj projekta vrijednog 2.284.791 kunu je Gospodarska škola iz Čakovca

U čakovečkoj gradskoj vijećnici je u srijedu, 19. prosinca održana početna konferencija projekta “I ja to mogu”. Njime se želi omogućiti djeci i mladima s invaliditetom i teškoćama u razvoju bolja integracija u zajednicu putem sportskih aktivnosti. Nositelj projekta vrijednog 2.284.791 kunu je Gospodarska škola Čakovec, a partneri su Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Čakovečki plivački klub i Grad Čakovec.

Gotovo dvije trećine sredstava, odnosno 1.500.000 kuna, osigurano je bespovratno kroz Europski socijalni fond. Predstavljajući projekt ravnatelj Gospodarske škole Renato Vinko i njegov kolega Vladimir Masten rekli su da će, slijedeće tri godine, u njemu sudjelovati 120 učenika iz njihove škole i Centra za odgoj i obrazovanje, koji će biti uključeni u različite sportske aktivnosti: plivanje, badminton, kuglanje i kineziterapiju.

Uz to, provodit će se i stručno usavršavanje šezdesetak nastavnika, a promotivnim kampanjama i volontiranjem senzibilizirati javnost za ovu problematiku. Gospodarska škola je dosada, kroz različite projekte, koristila više od 27.500.000 kuna iz europskih fondova, pa će im to iskustvo biti od velike koristi i u realizaciji ovog projekta.
Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Dragica Benčik posebno je izdvojila važnost plivanja za njihovu djecu u dobi od 7 do 10 godina koja će biti uključena u projekt. S njom se složio i predsjednik Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić rekavši da je znanje plivanja danas jednako važno kao čitanje i pisanje, te će svladavanje ove vještine polaznicima projekta omogućiti kvalitetniji život.
Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač istakao je značaj tjelesne aktivnosti za pravilan razvoj djece te, pohvalivši ovaj projekt, dodao da će slične inicijative uvijek imati podršku Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije