POSJETI KOJI RADUJU

FOTO Mimohod dobrotvora bolesnoj djeci: Svi vole Odjel pedijatrije!

Kao nikada do sada Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec u ovo predblagdansko vrijeme dolaze čestitari s jednom željom: Djeco, ozdravite što prije! Kao pravi gosti, ne dolaze praznih ruku.

Danas (18. prosinca) su prvi na Odjel došli studenti Učiteljskog fakulteta Čakovec, predstavnici humanitarne udruge “Učitelji za djecu”s njihovom predsjednicom Anjom Glavinom. Uz nju tu je bio i njezin kolega Ivan Šuk, oboje su studenti 5. godine spomenutog fakulteta.

Oni su jučer (17. prosinca) na Božićnom sajmu svojeg fakulteta prikupljali sredstva kojima će kupiti društvene igre, digitalne toplomjere i ultrazvučni inhalator. Studenti i studentice i volontiraju na Odjelu za pedijatriju, a uz to su još pokazali inicijativu da i nabavkom ove vrijedne opreme neophodne Odjelu pedijatrije, a za koju su dogovorno nabavili s osobljem. 

K bolesnim mališanima su došli i učenici 3.b razreda III. OŠ Čakovec i njihova učiteljica Nada Kozjak. Sa sobom su doveli Djeda Mraza koji je trebao  pomoćnike da donese i dodatne igračke. Trećeškolarci su malim bolesnicima priredili kraći scenski prikaz pokazavši da nije sve u materijalnom, da lijepa riječ, savjet i osmijeh mogu izmamiti smiješak i osmijeh kod onih kojima  i nije baš do smijeha.  
Nedugo potom Odjel su pohodili učenici Ekonomske škole, Čakovec sa svojom profesoricom Andrejom Antolić Petak. Na satu razredne nastave odlučili su da će svaki učenik donijeti po jednu igračku koju su predali bolesnoj djeci na Odjelu. Svima je riječi zahvale uputila glavna sestra Odjela Dijana Farkaš, bacc.med.techn.
I sutra (19.12) će na Odjelu ponovno biti živo. U 10 sati male će bolesnike posjetiti članovi UOLL, predvođeni predsjednikom Emilom Vibovićem. I oni će doći s poklonima kako bi na taj način bolesnoj djeci boravak u bolnici u predblagdansko vrijeme učinili lakšim.  

Sat kasnije na Odjel dolazi DV Cipelica sa predstavom “Tri snjegovića”, a koje će predvoditi Gordana Šoltić Siladi koja već unatrag 10-ak godina razveseljava sa svojim suradnicama i kvalitetnim  predstavama koje izmame osmijeh svakog djeteta, roditelja, a i samog osoblja.

Točno u podne ovamo će doći Anđelko Ujlaki,  direktor tvrtke Muraplast d.o.o. Kotoriba, koji će također donijeti donaciju. Radi se o LCD TV prijamniku koji će biti postavljen u sobu Odjela i na taj način će dodatno  olakšati i uljepšati boravak djece na Odjelu.

U četvrtak, na Odjel im dolaze prijatelji Odjela iz Dječjeg vtića Bambi. Oni su ti koji ih posjećuju tijekom godine u više navrata. I ovoga puta najavljuju  prigodni program, malo pjesme i plesa a usput će se upoznati i zbližiti s Odjelom kako bi u slučaju potrebe za zdravstvenom skrbi, došli u poznatu okolinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije