božićni koncert

KUD Kaštel Pribislavec priredio prekrasan Božićni koncert za svoje sumještane

Članovi KUD-a su iskoristili priliku i svim prisutnima zaželjeli blagoslovljen Božić i sretnu 2019. godinu

Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec je i ove godine kao i prethodnih za svoje sumještane i sve ljude dobre volje pripremilo Božićni koncert. 

U nedjelju 16.12. u dvorani društvenog doma širili su se prekrasni napjevi adventskih i božićnih pjesama. Uz domaćina nastupala su i gostujuća društva. Ženski zbor  Stellarium KUD-a Cestica imao je čast prvi nastupiti.

Nakon njih su se na pozornici mijenjale članice KUU UŽ Gornji Kraljevec, udruga žena Stanetinec i udruga žena Štefanec pretežno ženske vokalne skupine, dok je iz KUD-a Žiškovec nastupio mješoviti vokalni sastav.

Između  gostujućih izvođača nastupila su djeca KUD-a Kaštel. Tako su nastupili Veronika, Petar  i Klara Borković, Ela i Eda Horvat i Saša Cmrečnjak koji su se predstavili  prigodnim recitacijama. Iz štalice  su ih pomno pratili  Marija i Josip s malim Isusom koje su upriličili Lucija Merkač-Hudopisk i Vladimir Trupković, a iz dvorane publika koje ovom prigodom nije nedostajalo.

Kroz cijelu večer svojim ih je najavama brižno vodila Aleksandra Belec. Dok su se za svjetlosni i zvučni ugođaj  pobrinuli Franjo Oreški i Marko Belec. Kao zadnji su nastupili članice i članovi KUD-a domaćina koji su u pomoć pozvali pjevačice crkvenog zbora inače svoje nekadašnje članice.
Nakon što su otpjevali svoj repertoar poznatih i mnogo puta izvođenih pjesama, na kraju je Zlatko Okreša otpjevao autorsku pjesmu KUD-a Kaštel “Božić, o Božić”. Za kraj  svi su zajedno pozvani da otpjevaju “Narodi nam se” Podijeljene su zahvalnice sudionicima kao i načelnici općine Višnji Ivačić ispred općine koja je omogućila realizaciju ove manifestacije. 

Članovi KUD-a su iskoristili priliku i svim prisutnima zaželjeli blagoslovljen Božić i sretnu 2019. godinu. Nakon kratkog domjenka i druženja  svi su se vjerujemo zadovoljni vratili svojim obiteljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije