IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA U KOPRIVNICI

IMA ŠAMPIONKU Alen Blagović iz Nedelišća majstor uzgoja križevačke kukmice

Osim kukmice na ovoj se izložbi okitio peharom šampiona i Denis Srnec također član Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća sa svojim patuljastim feniksima u srebrnoj boji

Ovog je vikenda u Koprivnici održana Međunarodna izložba malih životinja. Bila je to i 2. specijalna izložba priznate hrvatske pasmine križevačke kukmaste kokoši, popularno nazvanoj križevačka kukmica. Na ovoj je izložbi bilo više od 1100 eksponata, a križevačkih kukmica 50-tak.

Glavne je nagrade odnio član Udruge malih životinja Nedelišće Alen Blagović. Alen živi u Nedelišću u kojem drži ovu prekrasnu hrvatsku pasminu peradi. U Koprivnici je osvojio 1. i 2. mjesto osvojivši 2 šampiona te zbrojem bodova od 4 primjerka imao ukupno 379 bodova čime je ostvario i titulu majstora uzgoja u 2018.godini. 

Pasmina križevačka kukmica nastala je davne 1982. godine oplemenjivačkim radom Josipa Vojte iz Križevaca čiji je cilj bio stvoriti svestranu kokoš u kvaliteti mesa i dobre nosilje, a još i neodoljivo lijepog izgleda. Danas gospodina Vojte više nema, ali prelijepa kukmica je još uvijek tu kao i brojni uzgajivači koji je vole i predstavili su je na ovoj koprivničkoj izložbi, a bili su to osim Alena i Jasna Bauman, Damir Golubić, Željka Pavić, Ivan Pokec, Marija Kranjčević, a da se kukmica širi Europom dokazao je i izlagač iz Mađarske Attila Zver
Osim kukmice na ovoj se izložbi okitio peharom šampiona i Denis Srnec također član Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća sa svojim patuljastim feniksima u srebrnoj boji.     

Bliži se i izložba malih životinja u Nedelišću za koju se pripreme i pozivnice u tijeku. Izožba će se održati od 11. do 13. siječnja 2019.godine u prostoru MESAP-a. Udruga Nedelišća ove će se godine pobrinuti da posjetiteljima, a ponajviše djeci predstavi posebno lijepu izložbu, a svu svoju ljepotu ovdje će i predstaviti Alenova križevačka kukmica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije